SEGRE

LLEURE PROPOSTES

Sirenes a les piscines de Lleida

Sirenas Mediterranean Academy, empresa pionera a Europa fundada per una lleidatana, es presenta a Ponent || Ofereix la possibilitat de nadar amb cues de peix a través d’un acord amb Artquatic

Susana Seuma.

Susana Seuma.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Sentir-se Ariel o el rei Tritó sota l’aigua. És el que ofereix l’empresa tarragonina Sirenas Mediterranean Academy, una firma impulsada per una lleidatana que ara vol obrir-se mercat a Ponent. La creadora, Susana Seuma, presentarà aquest cap de setmana, coincidint amb la celebració de la Fira de l’Esport i Turisme de Muntanya, un acord de col·laboració amb la firma lleidatana Artquatic –especialitzada en busseig i submarinisme– per poder oferir els seus serveis en piscines de Lleida.

Sirenas Mediterranean Academy va nàixer fa quatre anys a Tarragona i aquest 2017 ha obert una seu a Tenerife. L’empresa ofereix als interessats la possibilitat de nadar com un peix amb una cua que imita la d’una sirena.

L’empresa va rebre el Premi Emprenedors de Turisme de l’ajuntament de Tarragona el 2014

Per fer-ho, compten amb material tècnic i adaptable, models de neoprè o silicona, en funció de les necessitats. “És una activitat aquàtica molt familiar, tenim públic de totes les edats, encara que els nostres principals clients són els nens de 8 a 12 anys”, va explicar Seuma.

L’activitat comença amb un bateig de sirena en una piscina, que seria una formació prèvia per imitar els moviments d’un mamífer marí. “Fem jocs i organitzem un final de festa amb un diploma acreditatiu per, si es desitja, fer una pròxima immersió al mar”, va afegir. L’acadèmia també ofereix cursos avançats amb coreografies i sortides al mar al Port Nàutic de Tarragona. “A més d’oferir una activitat de lleure familiar, també donem unes nocions de mitologia i ecologia, perquè els nostres clients siguin conscients de la importància de preservar l’entorn marí”, va dir Seuma. El preu de l’activitat és d’uns 50 euros.

L’acord entre Artquatic i Sirenas Mediterranean Academy es presentarà aquest cap de setmana a l’estand de la firma lleidatana al Saló de l’Esport i del Turisme Actiu i de Muntanya.

El saló compta amb setanta expositors i vint-i-cinc activitats paral·leles, entre jornades tècniques, conferències, tallers, curses, activitats exteriors i demostracions. Aquesta fira coincideix amb la celebració dels salons Petitàlia i Mascota’m, de manera que promet ser el cap de setmana més familiar de Fira de Lleida.

Una amant del mar i de la mitologia veïna d’Almacelles Susana Seuma, originària d’Almacelles, va fundar l’empresa Sirenas Mediterranean Academy fa quatre anys a Tarragona, on es va mudar el 2001 per motius laborals. Seuma és una emprenedora apassionada pel mar i la seua empresa va ser pionera a Europa. Ara, a més d’oferir sessions individuals i per a grups, també col·laboren amb la fundació Make a Wish, dedicada a complir els desitjos de nens malalts d’arreu del món. Segons va explicar Susana, una nena de Boston amb un tumor cerebral i una altra de Londres amb una malaltia cardíaca van escollir convertir-se en sirenes per un dia i van complir el seu somni a la seua acadèmia.

Susana Seuma.

Susana Seuma.

tracking