SEGRE

SOCIETAT

Detinguts per obligar la seua filla de 16 anys a casar-se per tercera vegada

Una parella de Còrdova originària de Romania

Detinguts per obligar la seua filla de 16 anys a casar-se per tercera vegada

Detinguts per obligar la seua filla de 16 anys a casar-se per tercera vegada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional ha detingut a Còrdova a una parella que pretenia obligar la seua filla de 16 anys a contreure matrimoni, per tercera vegada, pel ritu gitano, segons ha informat la Policia en un comunicat.

La víctima ja havia estat obligada a casar-se unes altres dos vegades anteriorment a Romania, el seu país d’origen, la primera amb tan sols 12 anys. Era repudiada pel seu marit i tornava al domicili familiar i llavors la seua mare i el seu padrastre concertaven un nou enllaç sota la mateixa modalitat, obtenint a canvi un altre dot que els proporcionava nous ingressos.

La Policia Nacional va tenir coneixement dels fets a través de la víctima, que havia viatjat des de Romania en companyia dels seus pares fins Còrdova.

A la ciutat andalusa, segons va manifestar la menor, anava a ser obligada per tercera vegada a contreure matrimoni, i durant la seua estada a l’esmentada ciutat havia contactat a través de xarxes socials amb altres joves de la seua nacionalitat que, després de conèixer la seua situació, la van animar a fugir dels seus pares i a alertar la Policia.

Segons la nota, una vegada en dependències policials, la víctima va explicar als agents que ja havia estat obligada pels seus pares a contreure matrimoni en unes altres dos ocasions al seu país d’origen.

La primera vegada, quan comptava amb 12 anys, la van obligar a casar-se amb un home de 21 que no va conèixer fins el mateix dia de l’enllaç. El matrimoni es va celebrar pel conegut ritu gitano i va durar uns mesos fins que la nena va ser repudiada pel seu marit i va tornar al domicili familiar.

Posteriorment, els seus pares van concertar un nou matrimoni i la jove va ser obligada a contreure noves núpcies amb un altre jove pel mateix ritu, la qual cosa de nou va generar ingressos per a la família i quatre mesos després de l’enllaç, i malgrat estar embarassada, va ser novament repudiada i va tornar a l’habitatge familiar.

Una vegada que la menor va donar a llum, els seus pares van viatjar amb ella i amb el seu nadó a Espanya i es van instal·lar a Còrdova, on van negociar la celebració d’un tercer casament per a la jove.

Va ser llavors quan la jove va contactar amb altres adolescents de la seua mateixa nacionalitat a través de diferents xarxes socials, els quals la van animar a fugir dels seus pares i a posar els fets en coneixement de la Policia.

Segons la font, la ràpida intervenció de la Policia Nacional va permetre la localització i detenció dels seus progenitors, la qual cosa va impedir que la menor fos forçada a contreure matrimoni per tercera vegada.

La víctima i el seu fill han rebut totes les mesures assistencials i de protecció que la legislació preveu per a aquests casos.

Tant a la mare com al padrastre se’ls imputen delictes de tràfic d’éssers humans per a la celebració de matrimoni forçat, en aquest cas d’una de menor, i maltractaments en l’àmbit familiar.

tracking