SEGRE

TECNOLÒGIA

Samsung presenta el Galaxy S8: mòbil amb gran pantalla i assistent virtual

La firma ha reduït gairebé per complet els marcs horitzontals

Un moment de la presentació del nou Samsung Galaxy S8.

Samsung presenta el Galaxy S8: mòbil amb gran pantalla i assistent virtualSamsung

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Samsung ha presentat aquest dimecres els seus nous telèfons intel·ligents de gamma alta Galaxy S8 i S8+, amb pantalles de 5,8 i 6,2 polzades que acaparen gairebé tota la superfície i en els quals debuta l’assistent personal Bixby.

La tecnològica sud-coreana va revelar aquest dimecres a Nova York els detalls els seus nous terminals estrella, amb els quals vol deixar enrere els núvols negres causats per l’escàndol del Galaxy Note 7, el "phablet" que va haver de retirar del mercat per un problema d’ignició de les seues bateries.

Les pantalles, de 5,8 polzades per al S8 i de 6,2 per al S8+, són la característica més destacada dels terminals.

Per aconseguir una mida que sigui manejable amb una sola mà, la tecnològica ha reduït gairebé per complet els marcs horitzontals -verticals no té-, ha optat per un format 18,5:9 i ha eliminat el botó de menú -a la pantalla s’ha habilitat una zona sensible a la pressió que fa les mateixes funcions.

Compta amb HDR+ i una resolució de 2.960 x 1.440 píxels i permet que l’usuari divideixi la pantalla per realitzar dos tasques alhora: com enviar un missatge mentre veu un vídeo.

Amb una pantalla monopolitzadora, vores laterals corbes i cantonades arrodonides, la firma afirma que el S8 és el dispositiu "més bonic" que ha fabricat fins la data.

Amb ell, Samsung entra en la batalla dels assistents personals amb Bixby, que ofereix informació sol·licitada i maneja la configuració del terminal: per exemple, se li pot ordenar que no es molesti l’usuari durant un temps determinat, obrir la galeria de fotos, ensenyar els vídeos gravats en un moment determinat o mostrar una imatge al televisor.

L’assistent està integrat amb la càmera, de manera que se li pot sol·licitar que identifiqui un producte determinat o un lloc -per conèixer informació d’un monument, gràcies a un acord amb Foursquare-.

En alguns territoris, Samsung ha firmat un acord de col·laboració amb Amazon perquè els usuaris puguin comprar directament els objectes que Bixby escaneja amb la càmera.

L’assistent -a qui s’accedeix mitjançant un botó lateral del S8- naix amb imperfeccions que, segons Samsung, s’aniran polint perquè la seua intel·ligència artificial aprèn i evoluciona amb l’ús.

En una primera fase, estarà disponible en anglès i coreà, encara que poc després arribarà en espanyol llatí i xinès. La versió de Bixby en castellà estarà llesta en el segon semestre de l’any, segons fonts de Samsung España.

Una altra de les novetats del S8 és que podrà utilitzar-se com un ordinador quan s’associï a un "doc" que el connecta a una pantalla i a un teclat. Una vegada enllaçats, el sistema operatiu s’adapta a un format de finestres (DEX).

En l’apartat gràfic, el S8 compta amb una càmera principal de 12 megapíxels i una de frontal de 8 megapíxels amb autofocus i reconeixement facial. Ambdues tenen una obertura f/1.7.

Submergible, el nou Galaxy compta amb tres mesures de seguretat biomètrica: es podrà desbloquejar mitjançant reconeixement facial, amb l’empremta dactilar o amb l’iris.

El terminal, amb Android 7.0 com a sistema operatiu, està equipat amb un processador propi de vuit nuclis que augmenta la potència en un 10 % i la capacitat gràfica en un 21 % en comparació amb el S7. Al seu interior, a més, una memòria RAM de 4 gigues i un emmagatzemament de 64 GB que pot ampliar-se en uns altres 256 gigues.

La bateria del nou Galaxy és de 3.000 mil·liamperes per hora i suporta la càrrega sense fil i ràpida.

Els terminals arribaran als primers mercats el 21 d’abril, una setmana més tard a Espanya -on es comercialitzaran en els colors negre, plata i gris blavós-. El model més petit costarà 809 euros, mentre que el S8+ tindrà un preu de 909 euros.

Samsung també ha actualitzat la seua càmera Gear 360: la nova versió grava vídeo 360 en ultra alta definició (4k) i permet emetre en directe a Youtube, Facebook i la plataforma pròpia, Samsung VR.

tracking