SEGRE

TURISME

Voluntaris molt cosmopolites

Una trentena de lleidatans estan inscrits en un web d’intercanvi d’habilitats i allotjament || L’objectiu és viatjar pel món i allotjar-se en habitatges de forma gratuïta

Array

Array

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consum col·laboratiu està en auge i els webs d’intercanvi d’experiències, allotjament i béns guanyen adeptes dia rere dia. Un d’aquests és www.workaway.info, una plataforma en la qual més de 30.000 usuaris de tot el món –una trentena de lleidatans– s’han inscrit com a voluntaris o com a amfitrions. La mecànica és senzilla. Els voluntaris ofereixen algun talent o habilitat a canvi d’allotjament a 155 països de tot el món i els amfitrions aporten allotjament a canvi d’ajuda en el que necessitin.

A tall d’exemple, famílies de Lleida, Vilanova de Segrià, Balaguer, Camarasa, Ivars d’Urgell o el Pont de Suert, entre altres, ofereixen allotjament a canvi de cangurs que parlin anglès als nens o viatgers que ajudin en les tasques de cura d’explotacions agrícoles i ramaderes. Montse Caufapé, una lleidatana de 51 anys professora d’idiomes, ha viatjat al Marroc per ajudar en un campament berber i té previstos altres viatges a Alemanya i l’Índia a través d’aquest portal. “És una manera d’enriquir-se amb experiències al voltant del món en contacte directe amb altres cultures”, va afirmar. “Per registrar-se, cal pagar una quota anual de 30 euros i especificar el teu perfil de forma molt completa. També pots consultar els comentaris d’altres usuaris”, va explicar.

El portal Workaway se suma a altres com el GestToGuest, líder mundial en intercanvi d’habitatges, que compta amb més de mig centenar de lleidatans registrats. En aquest cas, la plataforma funciona a través d’una sèrie de punts que l’usuari acumula cada vegada que cedeix el seu habitatge a altres usuaris d’aquesta xarxa social i que, posteriorment, li permet utilitzar qualsevol altra casa donada d’alta. Els adeptes a aquest tipus de viatges afirmen que l’experiència va més enllà de l’estalvi de diners en allotjament. “És una opció cultural”, asseguren.

EN PRIMERA PERSONA «Em vaig jubilar, vaig vendre casa i cotxe i em dedico a viatjar pel món» Montse i Daniel Lleidatana i canadenc Daniel Trépanier és un canadenc de 70 anys que ha passat uns dies a Lleida a casa de Montse Caufapé, una professora d’idiomes. A tots dos els uneix la passió per viatjar i van coincidir casualment al Marroc, on van treballar en un campament berber al desert del Sàhara. “Jo era un executiu del sector immobiliari, estic separat, les meues filles són grans i, quan em vaig jubilar, vaig decidir vendre les meues propietats, deixar enrere les preocupacions i aconseguir la plena llibertat viatjant i vivint en diferents països”, va explicar ahir Daniel, que ha prestat ajuda en diversos projectes, ha veremat a Itàlia, ha pintat una casa a França o ha fet tasques de jardineria a diversos països. Al seu costat, la lleidatana Montse Caufapé va explicar que té previst viatjar a l’Índia a finals d’aquest any, on donarà un cop de mà en un orfenat. “Ho recomano a tots els que els agradi viatjar sols”, va afirmar. «Busquem joves ‘au pair’ perquè els nostres fills aprenguin anglès» Gemma i Xavier Ivars d’Urgell Gemma Llanes i Xavier Viladot són una parella amb tres nens de 3, 5 i 7 anys d’Ivars d’Urgell que busquen joves au pair, és a dir, assistents per als seus fills que parlin anglès. A més de Workaway, Gemma i Xavier estan inscrits en la plataforma Aupairworld, on publiciten el seu anunci. “A través del web contactem amb possibles candidates i, si ens agraden, els fem una entrevista via Skype per comprovar el nivell d’anglès i conèixer-les d’una forma una mica més personal”, va explicar Gemma. “Oferim allotjament, manutenció i un petit sou a canvi d’estar amb els nens i parlar-los en anglès”, va afegir. Aquest estiu serà la tercera vegada que repeteixen experiència. De moment, han conegut dos joves d’Holanda i Suècia i la seua valoració és molt positiva. De fet, no són l’única família d’Ivars que es decanta per aquesta opció, sinó que hi ha almenys tres famílies com ells.

Array

Array

tracking