SEGRE

IGUALTAT

Recollits sis incidents homòfobs a Lleida el 2016

A Ponent, el 2016, recollits per l’Observatori de Catalunya || Lleida, la província amb més incidència d’aquesta discriminació en relació amb la població

Logotip de l'Observatori contra l'Homofòbia

Logotip de l'Observatori contra l'Homofòbia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un 7,1% dels 84 incidents per discriminació sexual que es van comunicar l’any passat a l’Observatori Contra l’Homofòbia de Catalunya van tenir lloc a les comarques lleidatanes. La xifra es desprèn de l’informe presentat ahir per aquesta institució i situa la província de Lleida com la segona, darrere de Barcelona, amb més denúncies per agressions o vulneració dels drets de les persones homosexuals.

No obstant, si es té en compte la proporció de la població, Ponent és el territori català on hi ha una incidència real més gran d’homofòbia, amb un 38,5 per cent, més del doble del percentatge comptabilitzat a la memòria de l’any passat, seguida molt de prop per Barcelona (32,7%). L’informe destaca, en relació amb aquest fet, que Lleida ciutat compta amb un consell municipal LGTBI i amb una entitat, Colors de Ponent, que treballa intensament des que es va crear fa dos anys, la qual cosa pot haver motivat que més persones s’animin a denunciar i posar en coneixement actes homòfobs.

Les agressions (físiques, verbals i assetjaments) segueixen representant la major part de les discriminacions, amb un total de vint-i-sis casos (30,9%). Deu corresponen a insults; quinze, a agressions físiques, i una, a assetjament. L’Observatori Contra l’Homofòbia va alertar del perill de “banalitzar els insults”, ja que, malgrat la llei del 2014, fins ara la Generalitat només ha sancionat una persona per expressions vexatòries.

Augmenten els casos de ‘bullying’ per homofòbia L’Observatori Contra l’Homofòbia va detectar el 2016 un augment de l’assetjament escolar per LGTBIfòbia amb onze casos, el 13,1% del total de les 84 incidències recollides. L’any 2015, en va registrar cinc (el 4,4% de 113). La institució va atribuir aquest fet als convenis de col·laboració entre l’observatori i els ajuntaments, ja que les denúncies són de centres d’aquests municipis que han obert una via de diàleg a través dels consells escolars. No obstant, van alertar de la “invisibilitat” de la LGTBIfòbia a les escoles i de la dificultat per treure-la a la llum.

tracking