SEGRE

TECNOLOGíA

Android supera per primera vegada a Windows en nombre d'accessos a internet

Windows tenia el lideratge des del 1980

Android supera per primera vegada a Windows en nombre d’accessos a internet

Android supera per primera vegada a Windows en nombre d’accessos a internetEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sistema operatiu Android va aconseguir el lideratge d’accés a la xarxa el mes de març davant Windows, que ostentava aquest primer lloc des de l’any 1980, va informar aquest dilluns la companyia de monitoratge StatCounter.

Al març, Android es va convertir per primera vegada en líder d’accessos a internet amb una quota del 37,93%, davant el 37,91% de Windows. Els segueixen, de lluny, els terminals amb iOS d’Apple (13,09 %) i els ordinadors Mac de la firma de la poma (5,17 %).

"És una fita en la història de la tecnologia i el final d’una era. Marca el final del domini mundial dels sistemes operatius per part de Microsoft, un lideratge que ostentava des de 1980. També evidencia l’important avenç d’Android, que fa 7 anys només tenia un 2,4 % de la quota mundial d’accés a internet," va explicar en una nota de premsa el conseller delegat de StatCounter, Aodhan Cullen.

La firma de monitoratge atribueix l’èxit d’Android al creixement de l’ús de telèfons intel·ligents per accedir a internet, a la disminució de les vendes d’ordinadors tradicionals i a l’impacte d’Àsia al mercat global.

Al continent asiàtic, al març, la quota d’accessos a la xarxa des de mòbils o tauletes Android va ser del 52,2 %.

tracking