SEGRE

RELIGIÓ TRADICIONS

Estrenaran un nou pas en la processó de Divendres Sant

De la Congregació de la Sang de Lleida

La benedicció del pas de Santa Maria Reina dels Màrtirs.

La benedicció del pas de Santa Maria Reina dels Màrtirs.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Congregació de la Sang de Lleida estrenarà un nou pas en la processó del Sant Enterrament que se celebrarà la nit del Divendres Sant. Està dedicat a Santa Maria Reina dels Màrtirs, i el seu únic element és una talla de la Verge Maria obra de l’escultor Joan Manyé i Torras.

Aquest nou pas va rebre dissabte la benedicció del bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, en l’eucaristia del Quinari de la Sang, celebrada a l’església del carrer Sant Antoni, seu de la congregació.

Per a l’any que ve, la congregació preveu incorporar una imatge de sant Joan al nou pas, que recupera l’antic suport fet servir per transportar les imatges de la Fugida a Egipte de la Confraria de la Somereta. En la pròxima processó del Sant Enterrament, desfilarà darrere del pas del Calvari i estarà acompanyat per la Confraria del Centro Galego.

La Congregació de la Sang de Lleida va expressar la seua satisfacció després de “molts anys sense recuperar ni estrenar un pas”, i va qualificar el nou com “un fet gairebé històric”. L’entitat ha estrenat aquest any un nou prior, Jesús Rodríguez, i ha renovat també la junta directiva.

tracking