SEGRE

TECNOLOGIA

Arranca el curs per pilotar drons amb 14 participants

Classes teòriques a Gardeny, on s’instal·larà un simulador || Són de Lleida, hi ha una dona inscrita i tenen 30 anys de mitjana

Un moment de la primera classe teòrica del curs, impartida ahir a Gardeny.

Un moment de la primera classe teòrica del curs, impartida ahir a Gardeny.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parc Científic de Gardeny va acollir aquest dilluns la primera de les classes teòriques del primer curs homologat de pilots de drons de fins a 25 quilos, obert al públic però dirigit especialment a professionals. Compta amb catorze participants, entre els quals només hi ha una dona. Tots ells són veïns de Lleida i tenen trenta anys de mitjana. La formació va a càrrec d’Hemav, l’operadora de drons més gran de l’Estat espanyol i empresa especialitzada en aplicacions per al sector agrícola. Després de dos setmanes de classes teòriques (seixanta hores en total), aquesta firma instal·larà a Gardeny un simulador, que permetrà als alumnes començar a portar a la pràctica els coneixements adquirits. Posteriorment, tot i que encara no hi ha data per fer-ho, es traslladaran a l’aeroport d’Alguaire, que concedirà un permís específic per fer pràctiques reals.

El curs està homologat per l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) i el títol que proporcionarà té validesa a tot l’Estat espanyol. Els participants entraran a formar part d’una borsa de pilots de dron que pot ajudar-los a trobar feina.

Les pràctiques seran a l’aeroport d’Alguaire i els alumnes entraran en una borsa de pilots de dron

La iniciativa sorgeix després que Hemav, Lleida Dron i la Universitat de Lleida prevegin que la demanda de pilots de dron s’incrementi els propers anys per donar servei a diferents sectors, especialment l’agricultura.

Actualment, el sector compta amb una llei molt restrictiva que està pendent de ser revisada. I és que la normativa estableix que no es pot pilotar cap aeronau de manera negligent o temerària que posi en perill la vida o les propietats alienes, cosa que pot comportar sancions de fins a 225.000 euros. Així, per exemple, no es pot fer volar el dron a menys de 150 metres de zones urbanes, de vies del tren, autopistes o vies ràpides o a quatre quilòmetres d’aeroports.

tracking