SEGRE

GASTRONOMIA

El Celler de Can Roca, elegit tercer millor restaurant del món

"Eleven Madison Park", de Nova York, s’alça amb el primer lloc

El Celler de Can Roca, elegit tercer millor restaurant del món

El Celler de Can Roca, elegit tercer millor restaurant del mónEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El restaurant novaiorquès "Eleven Madison Park", de Daniel Humm, s’ha alçat aquest dimecres al primer lloc de la llista de 50 de millors del món que elabora la revista Restaurant, mentre que el gironí "El Celler de Can Roca" es va quedar en tercera posició, una menys que en l'anterior edició.

L’italià "Osteria Francescana", de Massimo Bottura, va perdre el número u i va baixar una posició, quedant segon, igual com el peruà "Central", de Virgilio Martínez, que va descendir del quart al cinquè lloc.

El francès "Mirazur", de Mauro Colagreco, va escalar del sisè al quart lloc."Asador Etxabarri, a Axpe (Espanya), va escalar una posició, a la sisena, seguit de "Gaggan", a Bangkok; "Maido", a Lima (que millora cinc llocs); i "Mugaritz", a Sant Sebastià (Espanya), que va baixar del setè lloc que va ocupar l’any passat al novè. Va tancar el 'top ten’ el restaurant austríac "Steirereck", a Viena.

Els espanyols "Tickets", "Arzak" i "Azurmendi" van ocupar els llocs 25, 30 i 38, respectivament; el brasiler "D.O.M." el 16; el mexicà "Pujol", el 20; el seu compatriota "Quintanil", el 22; el peruà "Astrid y Gastón", el 33;, i "Boragó", de Santiago de Xile, el 42, segons la llista d’aquest any.

D’altra banda, el peruà Martínez es va emportar el premi "Chef Choice Award 2017", patrocinat per Esrella Damm, i el seu local "Central" el de millor restaurant de Sud-amèrica.

"El Celler de Can Roca", dels germans Roca, va merèixer el guardó "The Ferrari Trento Art of Hospitality 2017".

La revista britànica "Restaurant" realitza anualment l’elecció dels millors restaurant del món a través d’un sondeig entre xefs, restaurants, gurmets i crítics.

tracking