SEGRE

Demanen a l'ONU una resolució sobre l'atac químic a Síria

Augmenta a 72 el nombre de morts, entre ells 20 nens

Un niño recibe tratamiento médico tras un supuesto ataque químico contra la localidad de Jan Shijún

Proposen a l'ONU una resolució sobre l'atac químic a SíriaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Estats Units, França i el Regne Unit van plantejar aquest dimecres a la resta de membres del Consell de Seguretat de l’ONU un projecte de resolució condemnant el suposat atac químic registrat al nord de Síria.

El màxim òrgan de decisió de Nacions Unides té previst analitzar la qüestió en una reunió d’urgència prevista per a aquest dimecres.

Segons fonts diplomàtiques, la resta de països tenen fins poc abans de l’inici de la cita per expressar possibles reserves sobre el text.

En principi, la intenció és que l’esborrany de resolució sigui votat ja aquest dimecres en aquesta reunió convocada a petició de París i Londres.

El text condemna l’atac a la localitat siriana de Jan Shijún, a la província septentrional d’Idleb, demana a l’Organització per a la Prohibició de les Armes Químiques (OPAQ) que informi ràpidament sobre la seua investigació del succés i exigeix les autoritats sirianes que col·laborin amb els experts internacionals.

Les potències occidentals han responsabilitzat al règim de Bachar l’Asad de l’atac, que va deixar almenys 72 morts.

El president dels EUA, Donald Trump, va parlar d’un probable "crim de guerra" i va dir que "no pot ser ignorat pel món civilitzat".

Trump va assegurar que Rússia i l’Iran, com a garants de l’alto el foc a Síria, són responsables morals del succeït.

A més, va opinar que els "atroços actes del règim de Bachar a l’Asad són una conseqüència de la debilitat i indecisió" mostrades pel Govern de l’anterior president, Barack Obama, qui "el 2012 va dir que establiria una 'línia roja" per intervenir a Síria en el cas que s’utilitzessin armes químiques i després no va fer res".

El president francès, François Hollande, va dir que Al Asad "compta amb la complicitat dels seus aliats per beneficiar-se d’una impunitat intolerable".

El nombre de víctimes per mortals pel suposat bombardeig químic ocorregut aquest dimarts a la localitat de Jan Shijún, al nord de Síria, va pujar a 72 persones, entre ells 20 nens, ha informat aquest dimecres l’Observatori Sirià de Drets Humans.

Entre els morts també hi ha 17 dones, segons l’Observatori, que anteriorment havia xifrat en 58 el nombre de persones mortes pel suposat atac químic en aquesta localitat que és en una zona sota control rebel.

L’ONG va alertar que en les últimes hores s’han produït almenys cinc nous bombardejos en Jan Shinjún, duts a terme per avions de guerra no identificats, encara que sense que es registressin víctimes de moment.

tracking