SEGRE

FRAU

Desmantellen un dels més importants distribuïdors il·legals de TV per internet

Set persones han estat detingudes a Màlaga

Desmantellen un dels més importants distribuïdors il·legals de TV per internet

Desmantellen un dels més importants distribuïdors il·legals de TV per internetEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un dels distribuïdors il·legals més grans de senyal per IPTV (Televisió per IP-Internet) ha estat desmantellat i s’ha detingut vuit persones -set a Màlaga i un a Bulgària- per oferir il·lícitament prop de mil canals de pagament a través de dos empreses proveïdores de serveis d’internet (ISP).

Segons ha informat aquest dijous la Policia Nacional en una nota de premsa, la investigació va començar amb la denúncia d’un representant de "The Football Association Premier League" contra un ciutadà danès establert a Espanya, que era propietari d’una ISP de les més importants de Màlaga, per la qual es distribuïa de manera il·lícita el senyal de televisió a milers de clients de la Unió Europea.

Durant les indagacions es va comprovar que aquesta empresa no era l’única que oferia senyal sota les directrius de l’individu danès, els dots tecnològics del qual i la capacitat del seu mercantil i organització criminal permetien un servei d’alta qualitat, ha informat la Policia Nacional.

També es va poder constatar que posseïa un altre ISP ubicat a Silistra (Bulgària), interconnectat de manera contínua amb el de Màlaga i amb el qual donava cobertura a altres països europeus.

Ambdues empreses seguien el mateix "modus operandi", és a dir, estaven legalment establertes de manera que aprofitaven les seues capacitats per dur a terme el delicte de forma paral·lela -gaudien de gran prestigi al món de la distribució il·legal arribant fins i tot a elegir quins clients prestaven servei.

Després de dotze registres realitzats simultàniament a Espanya i Bulgària es va comprovar el delicte del senyal, pel qual van ser desconnectats i decomissats per ordre judicial, i es va intervenir nombrosa documentació que incriminava els investigats en els fets.

L’organització també controlava altres mercantils que depenien tècnicament dels ISP i s’encarregaven de proporcionar el senyal al client final.

En l’operació, que s’ha saldat amb set detinguts a Màlaga -sis danesos i un suec-, han participat la Policia Nacional, Europol, Eurojust i la Fiscalia Especial contra la Criminalitat Informàtica.

tracking