SEGRE

La indústria alimentària es reinventa per la salut

Alerten del perill que suposa excedir-se en el consum de sucres i greixos

llaminadures

La indústria alimentària es reinventa per la salut

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dieta saludable no només ajuda a perdre els quilos que volem treure’ns de sobre, també és fonamental per prevenir multitud de malalties. L’OMS ha posat el seu punt de mira en sucres i greixos i la demanda d’aliments sense conseqüències negatives per a la salut està augmentant considerablement. Davant d’aquesta situació, la indústria alimentària ha començat a reinventar-se.

Les dietes estan a l’ordre del dia, sobretot en aquests mesos en què comencem a veure l’estiu a la cantonada. Encara que la motivació d’aquestes dietes és, majoritàriament, la pèrdua de pes per aconseguir l’aspecte físic desitjat, la cura de la salut en consumir aliments saludables hauria de ser una preocupació per a totes les persones.

Amb motiu de la celebración del Día Mundial de la Salut aquest divendres 7 d’abril, convé recordar la importància de mantenir una dieta adequada a l’hora de prevenir algunes malalties tan habituals com diabetis, cardiopaties, accidents cerebrovasculars, i fins i tot el càncer. L’Organització Mundial de la Salut ha advertit en diferents ocasions que una alimentació insalubra i la falta d’activitat física estan entre els principals factors de risc per a la salut a tot el món.

En aquest sentit, l’OMS recomana iniciar els hàbits alimentaris sans des dels primers anys de vida i alerta sobre el perill que suposa excedir-se en el consum de sucres i greixos que no han de superar el 10%, en el cas dels primers, i el 30% per als segons, de la ingesta calòrica total. Per això, és fonamental que la societat es conscienciï sobre els riscos de consumir aliments rics en aquest tipus de substàncies.

Davant d’aquesta situació, en els últims anys s’han llançat al mercat nombrosos productes nous que, mantenint el sabor dels tradicionals, són baixos en substàncies perjudicials. És el cas de Yummeat, una marca espanyola pionera en comercialitzar llaminadures 0% sucre i greixos a Espanya. Juan Perteguer, un dels seus socis fundadors, assegura que amb elles “s’ha donat una solució a aquelles persones que han deixat de consumir aquest tipus d’aliments per temor de les conseqüències per a la seua salut”.

tracking