SEGRE

FORMACIÓ

Expedient contra les autoescoles catalanes per restringir la competència

Al fixar un límit en els exàmens pràctics

Imatge d’arxiu d’una classe teòrica en una autoescola.

Imatge d’arxiu d’una classe teòrica en una autoescola.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Autoritat Catalana de la Competència (Acco) ha incoat un expedient sancionador contra la Federació d’Autoescoles de Barcelona, l’Associació d’Autoescoles de Lleida, l’Associació d’Autoescoles de les comarques de Girona i l’Associació Provincial d’Autoescoles de Tarragona per “presumptes pràctiques restrictives de la competència”. Segons va informar aquest dijous l’entitat denunciant, aquestes associacions poden estar restringint la lliure competència entre les autoescoles “a l’establir un límit màxim d’alumnes” que cadascú pot presentar a l’examen pràctic de conduir, un límit que és igual per a cadascuna de les autoescoles de cada demarcació.

Després de rebre una denúncia, l’Acco va acordar el dia 13 de març incoar l’expedient d’acord amb l’article 8.1 lletra a de la llei Acco, i ara compta amb divuit mesos per instruir l’expedient i adoptar una resolució, ja que la incoació no comporta “cap presa de posició per part de l’Acco”.

Haurien establert un límit màxim quan el límit és igual per a cada un dels centres

Aquest diari va intentar posar-se ahir en contacte sense èxit amb el lleidatà Raül Viladrich, president de l’Associació d’autoescoles de Lleida i de la federació d’Autoescoles de Catalunya (FAC).

D’altra banda, val a recordar que l’associació lleidatana fa temps que denuncia la falta d’examinadors a la província i els retards en els exàmens pràctics i carreguen contra la Direcció General de Trànsit (DGT) per una situació que “dura ja diversos anys”. La província compta actualment amb quatre examinadors, la meitat que fa uns anys, ja que no es cobreixen jubilacions ni baixes. Alumnes han d’esperar diverses setmanes per examinar-se.

tracking