SEGRE

TRADICIONS

Lleida menjarà aquesta Pasqua 180.000 unitats de mones

El Gremi de Forners donarà dotze pastissos a l’alberg municipal de la ciutat

Mones de Pasqua de la cafeteria Monraba de Lleida.

Mones de Pasqua de la cafeteria Monraba de Lleida.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gremi de Forners de les Terres de Lleida va oferir aquest dimarts una masterclass per a l’elaboració de mones de Pasqua solidàries al menjador de l’alberg municipal, a la qual van assistir una desena de representants socials i polítics de la ciutat guiats pel professor de rebosteria Manel Serra. Entre els alumnes, van acudir la directora de l’IEI, Montse Macià, la subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, i el president de PIMEC, Jaume Saltó, que van participar en tot el procés d’elaboració i decoració d’una dotzena de mones de fruita, a partir de les quals sortiran un centenar de porcions que se serviran dilluns de Pasqua al menjador de l’alberg municipal de la ciutat.

El president del Gremi de Forners de Lleida, Manel Llaràs, va explicar que la campanya de mones de Pasqua d’aquest any serà excel·lent i que es vendran unes 180.000 unitats a la demarcació de Lleida. Segons Llaràs, “el 60% de les mones que es venen són de nata i trufa; el 38%, de fruita, i el 2% correspon a altres varietats, com les de mantega o combinacions de xocolate”. La previsió de vendes de mones d’aquest any és positiva en gran manera pel turisme que visita la demarcació de Lleida aquesta Setmana Santa, “principalment a la zona del Pirineu. A més, les prediccions meteorològiques auguren bon temps per a aquestes dates”, va afegir Llaràs.

Els preus de les mones de Pasqua es mantindran respecte a l’any passat i les de fleca rondaran entre els vint i els trenta euros el quilo.

Les claus

  • Preu de les mones. El preu de les mones a les pastisseries es manté respecte a l’any passat i oscil·la entre els vint i els trenta euros el quilo.
  • Preferències de compra. El 60 per cent de les mones és de nata i trufa; el 38 per cent, de fruita, i el 2 per cent correspon a altres varietats, com mantega o xocolate.
  • Mones més petites. Aquest any abundaran les mones per al consum individual, a part de les tradicionals mones per a entre 5 i 10 comensals. 
tracking