SEGRE

INICIATIVES

Campanya de sensibilització contra la discriminacio dirigida a locals i clients

La Federació d’Hostaleria de Lleida impulsarà una campanya de sensibilització dirigida a locals i clients || Arran del veto a joves de Down Lleida, i treballarà amb l’entitat i la Paeria

Vermut celebrat el mes de març passat en benefici de Down Lleida.

Vermut celebrat el mes de març passat en benefici de Down Lleida.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Sensibilitzar els locals de lleure nocturn però també els clients per evitar situacions de discriminació serà l’objectiu principal de la campanya que vol impulsar la Federació d’Hostaleria de Lleida arran de la polèmica sorgida pel veto d’un pub de la Zona Alta a catorze joves amb síndrome de Down. Així ho va confirmar aquest dimecres a aquest diari Ramon Solsona, gerent de l’entitat, que prèviament s’havia posat en contacte amb Down Lleida per demanar-los disculpes en nom del sector i per fer-los partícips d’aquesta nova iniciativa, ja que pretenen treballar amb ells, així com amb altres entitats, i implicar-hi també l’ajuntament. “És la conclusió a la qual hem arribat després de comentar el tema amb la junta de la federació”, va apuntar Solsona.

La campanya se centrarà en els locals (amb xarrades dirigides als empleats, per exemple), però també en els clients, ja que, com van explicar des del pub Fissure, hi ha consumidors que abandonen els establiments quan hi entren persones que pateixen alguna discapacitat. Tot i que encara cal treballar els continguts de la campanya i donar-los forma reunint-se amb entitats i amb tècnics de l’ajuntament, l’objectiu dels impulsors és que es puguin editar diferents materials, com ara pamflets que s’entregarien als clients i vídeos que es projectarien a les pantalles amb què compten nombrosos locals de lleure nocturn.

Editar pamflets, produir vídeos i fer xerrades als empleats dels pubs, algunes de les idees

La iniciativa sorgeix després que Down Lleida denunciés que un grup de catorze joves amb aquesta discapacitat van ser vetades pel pub Fissure la nit del passat divendres 7 d’abril. Va ocórrer per segona setmana consecutiva, al·legant per part de l’establiment que s’hi celebrava una festa privada, una cosa que un tècnic de l’entitat que els acompanyava havia comprovat prèviament que no era certa. Des del local, van explicar que es va tractar d’una decisió empresarial errònia, després que, segons van dir, hagués baixat la seua facturació al marxar clients quan hi entraven aquests joves amb Down.

L’entitat ha portat el veto davant de la Fiscalia, que ja ha obert diligències contra el pub en qüestió per un possible delicte de discriminació, penat amb entre un i quatre anys d’inhabilitació.

La dada

  • 30 locals La ciutat de Lleida compta amb una trentena de locals de lleure nocturn als quals es dirigirà la campanya.

Les claus

  • Accions previstes. Entre les accions previstes per la Federació d’Hostaleria de Lleida, hi ha les xarrades a empleats i personal d’accés dels locals, així com l’edició de pamflets que s’entregarien als clients i de vídeos que es projectarien als establiments.
  • Reunions. La federació vol treballar conjuntament amb entitats com Down Lleida i també reclama la implicació de l’ajuntament.
  • La Fecasarm, disposada. La Federació Catalana d’Activitats Recreatives Musicals (Fecasarm) també s’ha mostrat disposada a col·laborar en una campanya per a una aplicació correcta del dret d’admissió i per evitar que tornin a produir-se fets similars als que van tenir lloc a la ciutat de Lleida.
tracking