SEGRE

SETMANA SANTA

Lleida viu amb devoció la Setmana Santa

La processó del Sant Enterrament sortirá a las nou de la nit de l'església de la Sang

Tot llest per a la processó de Divendres Sants

Tot llest per a la processó de Divendres SantsItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les parròquies de la Sagrada Família, de Cappont, Santíssim Salvador, a Pardinyes, Sant Martí del Centre Històris, Nostra Senyora del Carme, a l'Eix Comercial i Sant Pau, de la Mariola han celebrat aquest matí sengles via crucis pels carrers de Lleida, acompanyats de centenars de feligresos, que han volgut viure amb devoció i religiositat un altre passatge de la Setmana Santa.

El de la Parròquia del Carme ha recorregut l’Eix Comercial, per acabar a la parròquia de Sant Pere, mentre que el que s’ha iniciat a Sant Pau ha desfilat pels carrers de la Mariola, fins a arribar a l’església de la Mercè.

El més multitudinari de tots ha estat el de la parròquia de Sant Martí, que ha anat revivint les diferents estacions del via crucis pel Centre Històric de Lleida, fins a arribar a la Seu Vella, i que ha estat presidit pel bisbe de Lleida, Mons. Salvador Giménez. Per altra part, al migdia, l’Agrupació de Tambors y Bombos de la Confraria de la Casa d’Aragó ha fet un recorregut per l’Eix Comercial, trencant el silenci.

Aquesta tarda, la processó del Sant Enterrament sortirà a les 21 hores de l'església de la Sang, al carrer Sant Antoni, i recorrerà l'avinguda Catalunya, Lluís Companys, Unió, Templers, Acadèmia, Alcalde Costa i tornarà a Sant Antoni. Com a prèvia, a les 17.30 hora, l'esquadra romana dels Armats de la Sang iniciarà una cercavila pel mateix recorregut.

La processó del Sant Enterrament també s'ha celebrat a la Seu d'Urgell, una tradició que es remunta a 1603. Bossòst, Talarn o la Granadella igualment organitzen marxes i via crucis.

tracking