SEGRE

MÚSICA

Mor el compositor i cantant Luis Eduardo Rodrigo, marit de Teresa Rabal

De pare espanyol i mare argentina, va començar a escriure cançons i poemes als 14 d’anys d’edat

Mor el compositor i cantant Luis Eduardo Rodrigo, marit de Teresa Rabal

Mor el compositor i cantant Luis Eduardo Rodrigo, marit de Teresa RabalEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cantant i compositor argentí Luis Eduardo Rodrigo, marit de la també cantant Teresa Rabal, ha mort a Madrid als 73 anys, segons informa la Societat General d’Autors (SGAE) en la seua pàgina web.

La SGAE expressa les seues condolences als seus familiars i propers "en aquests difícils moments" i informa que el vetllatori s’instal·larà aquesta tarda al tanatori de Villalba (Madrid).

De pare espanyol i mare argentina, va començar a escriure cançons i poemes als 14 d’anys d’edat; va estudiar guitarra, harmonia i composició, i es va titular com a expert en folklore.

La primera etapa de la seua carrera artística es va desenvolupar a Hispanoamèrica, on va llançar 20 discos i va realitzar nombroses gires.

El 1970 va tenir lloc la seua primera gira europea que, entre altres destinacions, incloïa Espanya, on es va gravar el seu poema "Los ojos de Charly", premiada en l’Institut de Cultura Hispànica.

El 1971 va obtenir també el Premi de la Crítica del Festival d’Almeria i el 1972 el primer Premi del Festival de Benidorm amb la seua cançó "A María yo encontré".

El 1973 es va establir definitivament a Espanya, on va gravar diversos discos i va compondre bandes sonores per al cinema i TVE.

En aquell temps era freqüent que actués interpretant els seus temes "A María yo encontré", "Indio", "Por eso te quiero" y "Uds. mujeres", entre d’altres.

Es va casar amb Teresa Rabal, filla de Paco Rabal i Asunción Balaguer, el 1977 i va començar a produir projectes professionals orientats al públic infantil.

L’espectacle "Una cigarra llamada Teresa" es va estrenar amb gran èxit el 1979, marcant un abans i un després en la seua carrera.

Entre altres treballs al costat de Teresa Rabal, destaquen també "Veo Veo", "De oca a oca", "Me pongo de pie...", "La canción de los sonidos" o "Palmitas con palmitas".

tracking