SEGRE

Aviat serà habitual parlar-li al mòbil i també a la nevera o l'aspirador

El 64 % de les pimes considera que la intel·ligència artificial serà la tendència tecnològica que tindrà més impacte en els negocis el 2017

Aliments conservats en un frigorífic.

Aviat serà habitual parlar-li al mòbil i també a la nevera o l'aspiradorEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La intel·ligència artificial i els assistents virtuals, que entraran en àmbits tant professionals com personals, faran que la veu es converteixi "sens dubte" en la manera de relacionar-nos amb la tecnologia: parlarem al mòbil, però també a la nevera o a l’aspirador.

"Ara mateix comencem a veure gent parlant-li al mòbil, dictant-li missatges. Ben aviat, en lloc d’escriure, parlarem. I parlar al mòbil serà el primer, però aviat serà habitual parlar a la nevera, a l’aspirador, a molts altres dispositius," explica a Efe la directora del Centre d’Excel·lència de Desenvolupament Mòbil i Bots de Sage, Susana Durán.

La companyia tecnològica de gestió empresarial celebra aquest dimecres a Madrid el Sage Summit Tour, una trobada amb socis i clients en la qual presentarà les seues novetats i línies d’innovació, molt centrades en la mobilitat, la intel·ligència artificial i els bots conversacionals.

En els "chatbots" la idea és que l’usuari pugui saber amb una simple pregunta a través d’una plataforma de missatgeria instantània com a Facebook Messenger, sense necessitat d’accedir a un web, determinada informació que necessita.

Els robots conversacionals de Sage permeten al client conèixer a l’instant, mitjançant converses en plataformes com a Facebook Messenger, Skype o Slack, qui li deu diners, quines factures vencen aquest mes o quin és el seu balanç. "Primer passem del web a les aplicacions mòbils i ara les aplicacions de missatgeria s’han convertit en el nou sistema operatiu, amb la qual cosa els 'chatbots' són les noves aplicacions", indica Durán.

"Són molt senzilles d’utilitzar, no hem d’aprendre res, no hem de descarregar res per utilitzar-les, estan disponible a la nostra plataforma de missatgeria. Simplement ho hem d’afegir com a contacte, igual que a un familiar, i ja ho tenim disponible", afirma.

La tecnòloga destaca que encara que amb prou feines fa un any que van emergir les plataformes de Facebook, Apple o Microsoft per a "chatbots", els avenços aconseguits es perceben de mes a mes. Només a Facebook Messenger, comenta, hi ha 35.000 actius: "Això està començant a disparar-se".

Segons un informe elaborat per Sage a partir d’enquestes a directius, el 64 % de les pimes espanyoles considera que la intel·ligència artificial serà la tendència tecnològica que tindrà més impacte en els negocis el 2017. El 12% assenyala que seran els "chatbots".

Duran defensa que la intel·ligència artificial s’imposarà a totes les capes del negoci, però també en l’organització de la vida personal. "Al final, la intel·ligència artificial no és més que revisar tot un conjunt de dades, treure conclusions i proposar els següents passos basats en l’experiència i les conclusions obtingudes", diu. El centre que dirigeix Durán, situat a Barcelona, és l’encarregat de determinar la innovació global de Sage en aquests àmbits.

En l’actualitat, sosté, està molt centrat en el desenvolupament de nous canals de comunicació amb els clients a les plataformes de missatgeria instantània: els "chatbots". Sage ja ha posat en marxa els seus bots als Estats Units, el Canadà i el Regne Unit i preveu activar-los a Espanya en els propers dies.

tracking