SEGRE

Cristina Moreno, sobre l'oli de palma: "Els arbres no ens deixen veure el bosc"

Cristina Moreno és dietista i nutricionista a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova

Fruit de la palma.

Fruit de la palma.M. Eugenia Martínez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ENTREVISTA INCLOSA DINS DEL REPORTATGE "UN OLI EN EL PUNT DE MIRA"

Què opina de la polèmica de l’oli de palma?

Que de vegades els arbres no ens deixen veure el bosc. Periòdicament hi ha aliments que es posen de moda o, al contrari, els demonitzem, i aquest fet ens impedeix de pensar en el conjunt de la nostra alimentació. Què recomana?

Quan comprem al supermercat, ens hem de parar a pensar quins aliments són necessaris i quins són superflus. Com menys aliments ultraprocessats consumim, menys risc tindrem de consumir aliments poc saludables.

Cal potenciar els productes frescos?

Totalment. Ens bombardegen amb productes nous i atractius i deixem de banda la dieta de tota la vida.

Què passa amb els nens?

Si passegem pels voltants dels col·legis, veiem més envasos industrials a les papereres que pells de plàtan. Això ha de canviar.

L’alt consum mundial s’associa a la desforestació de la selva tropical

L’oli de palma és el més utilitzat del món. Es troba en molts productes que consumim diàriament malgrat que no és recomanable des del punt de vista nutricional, segons els experts. A més, la seua producció comporta excessos mediambientals i socials. Cada any, milions d’hectàrees de bosc i selva són destruïdes per poder conrear la palma oliera, amb terribles conseqüències per al medi ambient. Malgrat la seua mala fama, la producció d’aquesta planta és clau en l’economia de diversos països tropicals. Indonèsia és el principal productor mundial de palma oliera i també el país amb la taxa de desforestació més gran del planeta.  

ENTREVISTA INCLOSA DINS DEL REPORTATGE "UN OLI EN EL PUNT DE MIRA"

tracking