SEGRE

SALUT SOLIDARITAT

Jugar i divertir-se a l’hospital

Voluntaris de Creu Roja Joventut han atès en els últims 25 anys 25.000 nens ingressats a l’Arnau de Vilanova || L’objectiu, amenitzar la seua estada a través de jocs i tallers

Foto de grup d’alguns dels nens ingressats ahir a l’Arnau, voluntaris de Creu Roja, infermeres i alumnes del Gili i Gaya.

Foto de grup d’alguns dels nens ingressats ahir a l’Arnau, voluntaris de Creu Roja, infermeres i alumnes del Gili i Gaya.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Jugar, divertir-se, crear i aprendre a l’hospital és possible per als nens ingressats a l’Arnau de Vilanova gràcies a Creu Roja Joventut i el seu projecte Infància Hospitalitzada, una iniciativa que ara compleix un quart de segle gràcies a la col·laboració de desenes de voluntaris. Durant aquests 25 anys, aquests joves han atès 25.000 nens i nenes, amb una mitjana d’entre 15 i 20 a la setmana.

“El nostre objectiu és normalitzar el pas per l’hospital, cobrir les necessitats lúdiques dels petits i, en definitiva, fer-los l’estada més amena”, va explicar ahir Sandra Serra, directora de Creu Roja Joventut de Lleida. Per la seua banda, Marta Morreres, referent del projecte Infància Hospitalitzada, i Jossef Koumia, referent del grup de voluntariat de Creu Roja Joventut, van explicar que almenys dos voluntaris van a l’hospital cada tarda de dilluns a divendres i els dissabtes al matí. “Obrim la sala lúdica de la planta de pediatria, on hi ha jocs, joguets i una sala d’ordinadors finançada per La Caixa”, van afirmar. “Passem per les habitacions i convidem els nens i els familiars a venir a jugar, si poden, o a participar en diverses activitats.” Per exemple, organitzen tallers de manualitats, celebren les tradicions o programen sessions de contacontes amb la col·laboració d’estudiants de la UdL. Amb motiu de Sant Jordi, els nens han elaborat 200 punts de llibre que ahir van repartir per les plantes de pediatria, nounats i maternoinfantil. Els dissabtes al matí, a més, col·laboren amb Creu Roja els joves de Down Lleida, que també van a l’Arnau per participar en aquest projecte. “És molt divertit venir aquí a jugar, molt millor que avorrir-se a l’habitació”, va afirmar ahir Anouar, un nen de vuit anys que fa un mes que està ingressat després d’una operació.

Com a projecte de futur, els responsables d’Infància Hospitalitzada van afirmar que els agradaria ampliar el projecte a consultes externes, per atendre els nens que esperen a les sales per ser atesos. “Per a això ens falten voluntaris, animem els joves a anar a Creu Roja i apuntar-s’hi”, va afirmar en aquest sentit Serra.

“És una manera d’humanitzar la sanitat i l’atenció infantil”Violeta Tapia, supervisora de Pediatria i UCI Neonatal de l’Arnau de Vilanova, va assegurar ahir que el projecte Infància Hospitalitzada ajuda els nens a recuperar-se durant l’estada a l’hospital. “És una manera d’humanitzar la sanitat i l’atenció als nens”, va assegurar. “Quan ingressem un nen a l’hospital, el traiem del seu entorn i el que fan els voluntaris de Creu Roja és atansar-los el joc i les activitats que més els interessen. De fet, esperen que arribi la tarda perquè obrin la sala”, va afegir. “Aquestes petites coses són molt importants en la seua recuperació”, va concloure.

Foto de grup d’alguns dels nens ingressats ahir a l’Arnau, voluntaris de Creu Roja, infermeres i alumnes del Gili i Gaya.

Foto de grup d’alguns dels nens ingressats ahir a l’Arnau, voluntaris de Creu Roja, infermeres i alumnes del Gili i Gaya.MAGDALENA ALTISENT

tracking