SEGRE

Antoni Abad, autor del cartell de la Festa Major de Lleida

El cartell combina imatge i música, ja que compta amb un codi QR que permet descarregar la música dels Gegants

El cartell de la Festa Major de Maig 2017.

Antoni Abad, autor del cartell de la Festa Major de LleidaMagdalena Altisent.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Antoni Abad, un dels artistes lleidatans més internacionals, és l’autor del cartell de la Festa Major de Lleida 2017. L’alcalde, Àngel Ros, ha presidit l’acte de presentació juntament amb Abad, que ha estat present mitjançant videoconferència, perquè es troba a Venècia representant a Catalunya en la 57a Biennal.

El cartell d’enguany incorpora una novetat ja que combina imatge i música. I és que un codi QR permet descarregar la música dels Gegants de Lleida.

En aquest sentit, Ros ha explicat que el cartell de la Festa Major té molta relació amb la música i amb els dos anys que està vivint la ciutat amb la celebració de l’Any Granados i ha agraït a Abad que acceptés l’encàrrec de fer el cartell, "que combina la plàstica de la imatge amb la cançó dels nostres Gegants de Lleida".

Per la seva banda, Antoni Abad ha assegurat que “quan vaig rebre l’encàrrec de fer el cartell em va venir al cap la melodia que em recordava la meva infantesa lleidatana, quan corria carrer Cavallers avall, on vivia la meva família, sentint la música del ball dels gegants”. Així mateix, l’artista ha fet referència a la combinació entre la tradició i les noves tecnologies, és a dir, incorporant un enllaç QR analògic i tecnològic a la vegada, que plasma la música del flabioler”.

L’ajuntament de Lleida ha editat un miler de cartells de la Festa Major 2017, la imatge del qual també estarà present a les 12.000 revistes i els 65.000 programes de mà que es repartiran a totes les llars lleidatanes.

La Festa Major de Lleida se celebra del 10 al 14 de maig.

L'acte de presentació del cartell de la Festa Major de Maig  de Lleida,

Antoni Abad, autor del cartell de la Festa Major de LleidaMagdalena Altisent

tracking