SEGRE

SORTEJOS

Esterri d'Àneu busca milionari

Enrenou en aquesta localitat del Pallars Sobirà després que la Lotto 6/49 hi deixés 5 milions, gairebé el triple del pressupost municipal || L’afortunat va invertir un euro en una aposta automàtica

Marta Ricou, propietària de Casa Manela, i el seu marit, Xavi Farré (a l’esquerra), ahir, amb dos clients de l’establiment.

Marta Ricou, propietària de Casa Manela, i el seu marit, Xavi Farré (a l’esquerra), ahir, amb dos clients de l’establiment.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Carrers, botigues, bars, perruqueries i fins i tot al banc. A tots els racons d’Esterri d’Àneu no es parlava de cap altra cosa aquest dilluns que no fossin els cinc milions d’euros que va deixar el sorteig de la Lotto 6/49 a un sol guanyador dissabte passat. Concretament, una persona que va jugar un euro en una aposta automàtica va guanyar 5.040.515 euros a l’encertar els sis números del sorteig: 2, 3, 11, 12, 22 i 33. El que ningú no sabia aquest dilluns (o almenys no ho deia) era qui era l’afortunat o afortunada. “Pot ser que sigui un veí del poble o un turista”, va explicar Marta Ricou, propietària de la llibreria quiosc Casa Manela, on es va vendre el bitllet.

Ubicat al carrer Major de la localitat, aquest establiment no va parar de rebre visites i felicitacions durant tot el dia d’aquest dilluns. La Marta i el seu marit, Xavi Farré, repartien feliços bombons i cava a tothom que s’hi atansava. “A nosaltres també ens ha tocat, d’alguna manera”, van afirmar. I és que els estanquers s’emporten una comissió de l’1% del premi. “Hem guanyat uns 40.000 euros, traient-ne els impostos”, van explicar.

Els propietaris del quiosc Casa Manela van celebrar aquest dilluns el premi i van repartir bombons i cava

Fa únicament sis mesos que Casa Manela dispensa bitllets dels sortejos de Loteria de Catalunya. “És el primer gran premi que repartim i esperem que no sigui l’últim”, va afirmar Marta. “Hi ha poca gent que juga a la Lotto 6/49. La setmana passada vam segellar una quinzena de bitllets”, va afegir.

De manera que l’afortunat es troba entre aquestes quinze persones. “Tant de bo sigui algun veí del poble i inverteixi els diners aquí”, va comentar l’alcalde d’Esterri d’Àneu, Ramon Villuendas. Aquest municipi de set-cents habitants compta amb un pressupost anual d’1,8 milions d’euros, segons l’alcalde, de manera que el premi d’aquest cap de setmana passat pràcticament triplica els fons de les arques de l’ajuntament de tot un any.

Altres premis

  • Euromilions. El desembre del 2014, un únic guanyador es va emportar 39,5 milions d’euros a l’Euromilions, amb un bitllet segellat en un estanc del carrer Segrià de Lleida. L’afavorit es va convertir en el guanyador del premi més gran repartit mai a la província.
  • Primitiva. La Primitiva va deixar 1,8 milions a Torres de Segre el novembre del 2015.
  • Bonoloto. Un veí de la Seu va guanyar 1,4 milions i un de Massalcoreig, 1,3 milions amb la Bonoloto.
  • Lotto 6/49. Després de deixar un premi de cinc milions d’euros a Esterri d’Àneu, dissabte que ve la Lotto 6/49 comptarà amb un nou Pot Plus de 5 milions més amb motiu dels trenta anys de Loteria de Catalunya. 
Marta Ricou, propietària de Casa Manela, i el seu marit, Xavi Farré (a l’esquerra), ahir, amb dos clients de l’establiment.

Marta Ricou, propietària de Casa Manela, i el seu marit, Xavi Farré (a l’esquerra), ahir, amb dos clients de l’establiment.LLEONARD DELSHAMS

tracking