SEGRE

OBITUARI TAUROMÀQUIA

Mor als 69 anys el torero Sebastián Palomo Linares

Al patir una hemorràgia cerebral després d’una operació a cor obert || Des de l’any 1995 estava retirat de les arenes

Imatge d’arxiu de Sebastián Palomo Linares.

Imatge d’arxiu de Sebastián Palomo Linares.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El torero Sebastián Palomo Linares va morir aquest dilluns als 69 anys, després de diversos dies a l’hospital per una operació a cor obert, segons fonts de l’Hospital Gregorio Marañón. Va morir per una hemorràgia cerebral com a complicació del postoperatori. Des de dissabte passat, estava sedat i amb ventilació mecànica després d’un doble bypass aortocoronari.

Nascut a Linares (Jaén) el 27 d’abril del 1947, va començar a anar a torejar als 8 anys i el 20 de juliol del 1964 es va iniciar professionalment en una corrida de toros novells de concurs a la plaça de Vista Alegre de Madrid. El 1966 va rebre l’alternativa a la plaça de Valladolid i va comptar amb Jaime Ostos com a padrí i amb Mondeño com a testimoni. Es va retirar el 1982, després d’una corrida a Bogotà, però va reaparèixer al cap d’un any a Lima. Després d’una altra retirada el 1985 i una nova aparició el 1993, es va retirar definitivament el 1995 en una corrida de toros nocturna a Benidorm.

A la seua activitat com a torero es va sumar la de ramader, així com la de pintor i també actor, després de participar a Solo los dos (1968), a les ordres de Luis Lucía Mingarro, amb l’actriu Marisol, o Nuevo en esta plaza (1966), també al costat d’aquesta actriu. El ministre d’Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, es va referir al torero com “una de les figures del toreig més destacades del segle XX”.

tracking