SEGRE

Les empreses, preparades per implantar dilluns l'impost a les begudes ensucrades

La taxa contempla dos pujades impositives diferents en funció de la quantitat de sucre del producte

Terrasses de bars a Lleida.

Les empreses, preparades per implantar dilluns l'impost a la begudes ensucradesSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les empreses de la indústria, distribució i l’hostaleria començaran a aplicar dilluns vinent a Catalunya el nou impost amb què es grava a les begudes ensucrades envasades.

La nova mesura impositiva que, segons el Govern, s’aplica pels efectes que aquestes begudes tenen en la salut de la població, contempla dos pujades impositives diferents: la menor de 0,08 € per litre si el producte té entre 5 i 8 grams de sucre per cada 100 mil·lilitres i una de major (de fins 0,12€ per litre) en cas que la quantitat de sucre superi els 8 grams per cada 100 mil·lilitres. Depenent, per tant, del valor del producte i del percentatge de sucre que continguin, l’impost pot suposar entre un 8% i un 50% del valor del producte.

Segons marca la llei al seu article 73 (punt 2) el contribuent és qui subministra el producte però “el contribuent està obligat a repercutir l’impost al consumidor final de la beguda”, la qual cosa fa que les empreses exerceixin, en aquest cas, com|com a mers recaptadors.

Els productes afectats per la llei són tots els refrescos o sodes, begudes de nèctar de fruites, begudes esportives, begudes de te i cafè, begudes energètiques, llets endolcides, begudes alternatives de la llet, batuts i begudes de llet amb suc de fruita, begudes vegetals i aigües amb sabors.

Algunes empreses de distribució es preparen ja per informar els seus consumidors a les botigues|tendes dels nous preus que aplicaran a les begudes afectades com a conseqüència de l’entrada en vigor del nou impost autonòmic, segons ha informat l’AECOC (Associació d’Empreses de Fabricants i Distribuïdors).

tracking