SEGRE

Alerten de l'arribada a Catalunya del 'joc' que incita al suïcidi

Una noia de 15 anys estaria ingressada en un hospital || ‘Balena blava’ dura cinquanta dies i l’última prova és treure’s la vida

Captura d'un vídeo sobre el sinistre joc 'Balena blava'

Alerten de l'arribada a Catalunya del 'joc' que incita al suïcidiYouTube

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una noia de 15 anys estaria ingressada en la unitat de psiquiatria d’un hospital de Barcelona per evitar que se suïcidi. Es tracta, presumptament, d’algú que estaria jugant al Balena blava, un perillós joc que incita al suïcidi. Durant el mes d’abril, algú hauria contactat amb ella a través de les xarxes socials i li va preguntar si estava segura sobre voler treure’s la vida i llavors li va donar unes instruccions que passaven per fer tot el que aquesta persona li digués i passar-li fotos com a proves, que havia d’esborrar per no deixar cap rastre.

A més, la va advertir que no podia deixar la partida a mitges, encara que ella semblava estar contenta perquè estava perdent la por al suïcidi. Va ser llavors quan li va explicar al seu entorn el que estava fent i ells van contactar amb especialistes que, després de fer-li un examen, van decidir ingressar-la.

Aquest és el funcionament bàsic del Balena blava, que ella va començar a començaments d’abril, però el joc té fins a cinquanta proves i l’última és suïcidar-se, en aquest cas, tirant-se a les vies del tren. Les proves són variades i van des de dibuixar una balena fins a anar a una estació a mirar com passen els trens o passar-se 24 hores sense dormir.

Origen rus

Es creu que aquest joc s’anomena així per la falsa creença que aquests mamífers acaben suïcidant-se i té el seu origen a Rússia fa dos anys i, des d’allà, s’ha anat estenent pel món. La policia de Mèxic, el Brasil i Colòmbia ha donat la veu d’alarma en els últims dies arran de la mort de diversos adolescents. Els mitjans de comunicació russos, país on ja s’han detectat alguns dels seus responsables, asseguren que el Balena blava ha acabat amb la vida de 130 adolescents durant els últims sis mesos, encara que la xifra no està contrastada oficialment.

tracking