SEGRE

XARXES SOCIALS JOCS

En alerta per la 'Balena blava'

La Guàrdia Civil confirma casos aïllats a Espanya de joves víctimes d’aquest joc suïcida || Una menor està ingressada a Barcelona a l’autolesionar-se

Imatge del grup de delictes telemàtics de la Guàrdia Civil.

Imatge del grup de delictes telemàtics de la Guàrdia Civil.GUARDIA CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ingrés d’una menor a Barcelona que podria estar relacionada amb un joc de rol que incita els adolescents al suïcidi ha posat en alerta les autoritats, que, encara que fan les recomanacions per poder detectar casos, assenyalen que aquests són molt aïllats a Espanya, per la qual cosa demanen prudència.

L’alarma va saltar al conèixer-se que una menor de 15 anys està ingressada a la unitat psiquiàtrica d’un hospital de Barcelona després de jugar al joc conegut com a Balena blava (vegeu SEGRE d’ahir). Els Mossos d’Esquadra, que van ser alertats pel centre educatiu de la menor al detectar canvis en la seua conducta, investiguen si la situació de la jove té relació amb l’esmentat joc, l’entorn de la qual va assenyalar que s’hauria autolesionat. Les autoritats de països llatinoamericans com el Brasil, Bolívia, Colòmbia, Xile o l’Uruguai han alertat en els últims dies sobre els riscos d’aquest macabre joc (que deu el nom a la característica de les balenes blaves d’atansar-se a la costa per morir), que hauria originat diverses morts entre els adolescents d’aquests països.

Els participants del macabre joc reben missatges amb els ‘reptes’ que han de superar en 50 dies

Encara que l’origen del joc no està clar, alguns el situen a Rússia. A Espanya, el grup de delictes telemàtics de la Guàrdia Civil va confirmar ahir l’existència de casos a Espanya, encara que molt aïllats. Una vegada que el participant s’inscriu en el joc, se li assigna un curador, que li proposa diferents reptes que ha de superar en cinquanta dies i que haurà de demostrar amb fotografies o vídeos a internet. Els adolescents reben missatges al telèfon o en perfils de Facebook amb les proves que han de fer, com ara dibuixar una balena en un paper, tallar-se els llavis, fer-se un forat a la mà, tatuar-se una balena al braç amb una fulla d’afaitar o passar 24 hores sense dormir mirant pel·lícules de terror.

tracking