SEGRE

LLEURE HISTÒRIA

La Ciutadilla més medieval

Uns 190 especialistes de 22 grups recreen activitats dels segles XII a XV || Elaboren una cervesa artesana d’edició limitada i organitzen un concurs de cuina amb motiu de la quinzena edició

Maqueta del castell de Ciutadilla, obra de José Bobadilla.

Maqueta del castell de Ciutadilla, obra de José Bobadilla.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ciutadilla retrocedeix una vegada més en el temps per reviure el passat medieval. Uns cent noranta especialistes en recreació distribuïts entre vint-i-dos grups, procedents de diferents punts de Catalunya i del sud de França, han habilitat aquest cap de setmana un campament en aquesta localitat de la Vall del Corb. Fins dilluns vinent, escenificaran a l’entorn del castell activitats pròpies d’entre els segles XII i XV. També hi participen uns cent trenta veïns abillats amb roba de l’època per ambientar el centre del poble.

L’alcalde, Òscar Martínez, va destacar l’esforç de tots els veïns per haver pogut arribar a la quinzena edició de la Trobada de Grups de Recreació Medieval. Alhora, va instar les noves generacions a involucrar-se amb la festa i a fer-se-la seua, a fi de poder donar-li un relleu i garantir el futur de la trobada.

Per celebrar la quinzena edició, amb la col·laboració de Cerveses Matoll de Belianes, han elaborat una cervesa artesana del certamen que porta per nom Ciutadilla 1029, inspirada en l’època, amb ingredients totalment naturals, sense filtrar ni pasteuritzar. Es tracta d’una edició limitada de quatre-centes botelles.

Així mateix, com a novetat, avui al migdia se celebrarà un concurs de cuina medieval en el qual els participants –ja hi ha una dotzena d’inscrits– hauran de preparar un plat amb estris i ingredients de l’època.

Un altre dels actes estrella d’aquesta edició és el concert del grup Els Bons Homes de Cervera, que avui a la tarda presentaran el seu nou disc Primer jorn, amb música medieval i folklore occità.

La trobada medieval es completa amb una fira de productes artesans al centre de la localitat, que acull una vintena de paradistes. Els visitants també poden veure una maqueta del castell de Ciutadilla, que ha cedit a l’ajuntament l’aficionat de Lleida José Bobadilla.

Per la seua banda, Jaume Escudé, un dels representants dels grups de recreació medieval que participen en el certamen, va assegurar durant l’acte inaugural que “Ciutadilla és el bressol de molts dels nostres grups”, motiu pel qual “tenim una estima especial a aquest petit poble, al qual agraïm enormement la seua bona acollida”.

Maqueta del castell de Ciutadilla, obra de José Bobadilla.

Maqueta del castell de Ciutadilla, obra de José Bobadilla.SEGRE TÀRREGA

Maqueta del castell de Ciutadilla, obra de José Bobadilla.

Maqueta del castell de Ciutadilla, obra de José Bobadilla.SEGRE TÀRREGA

tracking