SEGRE

TRADICIONS

Festes de Maig més generoses

Presenten el programa de Sant Anastasi, que recupera el pressupost fins als 450.000 euros || Muchachito, M Clan o Marc Marzenit als escenaris i el periodista Lluís Caelles, pregoner

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

CONSULTA EL PROGRAMA DE LA FESTA MAJOR DE LLEIDA

Lleida es prepara per celebrar la setmana que ve, del 9 al 14 de maig, la festa major en honor a Sant Anastasi, que aquest any recupera pressupost, escenari i augmenta activitats en el programa. Després d’un 2016 amb uns comptes reduïts en un 30% (300.000 euros), aquest 2017 el pressupost torna a ser el mateix que el de fa dos anys, amb un total de 450.000 euros repartits en mig centenar d’activitats i concerts. Així ho van explicar aquest dimarts l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i la regidora de Cultura, Montse Parra, durant la presentació de les festes a la sala Alfred Perenya. Van destacar com a caps de cartell Muchachito, M Clan, Tram i Gavaldà i el DJ Marc Marzenit, a més d’una dotzena de grups lleidatans, com El Petit de Cal Eril, Renaldo & Clara o La Terrasseta de Preixens. Per la seua banda, el periodista Lluís Caelles, originari d’Isona i actual subcap d’Internacional de TV3, serà l’encarregat de llegir el pregó el dia 10. “És un professional amb una altíssima sensibilitat cap a la justícia i la solidaritat”, va afirmar l’alcalde, i es va referir al treball de Caelles per visibilitzar el drama dels refugiats.

Parra va explicar que l’augment del pressupost es destinarà a recuperar el segon escenari a la zona dels Camps Elisis (l’any passat només n’hi va haver un) i a augmentar el nombre d’activitats. No faltaran els espectacles tradicionals, exposicions, esdeveniments esportius i actes multitudinaris com la tradicional Batalla de Flors dijous a la tarda, dia de Sant Anastasi. Aquest mateix dia, al matí, sortirà el Seguici i la processó de Sant Anastasi.

Aquest any, les portadores del sant seran les esportistes de l’Associació Lleidatana d’Handbol. Ros també va fer referència a dos esdeveniments esportius que coincidiran amb les festes. Es tracta de la copa d’Europa d’hoquei patins i el campionat d’Espanya de bàsquet cadet, que atansaran a Lleida més de mil persones. 

CONSULTA EL PROGRAMA DE LA FESTA MAJOR DE LLEIDA

Portada MClan

Portada MClan

tracking