SEGRE

ADMINISTRACIÓ

Lleida ha complert el 91% de propostes sobre infantesa

Segons un informe de l’Observatori de menors i adolescents de Lleida || M. Jesús Cabau és la nova defensora dels Infants

Moment de la constitució del Consell Assessor d’Infància.

Moment de la constitució del Consell Assessor d’Infància.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Lleida Àngel Ros, va presentar aquest dimarts la nova defensora dels Drets dels Infants i dels Adolescents, Maria Jesús Cabau, durant la constitució del nou mandat del Consell Assessor de la Infància i de l’Adolescència de Lleida, que va tenir lloc al saló de plens de la Paeria. Durant la sessió també es va presentar l’últim informe de l’Observatori de la Infància, en el qual s’afirma que s’han complert el 91% dels objectius del Pla Local per a la Infantesa 2014-2018.

Maria Jesús Cabau, una professional del sector educatiu que té experiència com a directora del Col·legi Lestonnac de Lleida, va assegurar que “encara que m’ha sorprès aquesta decisió, accepto amb il·lusió un càrrec que se centra en qüestions a les quals he dedicat la major part de la meua vida professional”.

L’última defensora dels Infants va ser Maria Burgés, que va renunciar al càrrec el 2012 després de catorze anys de mandat. En el marc del Consell, l’alcalde també va afirmar que “Lleida és una ciutat amb una gran voluntat educadora. Un exemple d’això és la Xarxa d’Escoles Bressol Municipals, amb la ràtio més elevada de l’àmbit estatal”.

El consell, un organisme que fomenta la participació dels més joves El Consell Assessor de la Infància i l’Adolescència és un òrgan permanent de participació ciutadana que se centra en les activitats públiques que afecten la infantesa i l’adolescència. Entre els seus principals objectius es troben el foment de l’aplicació de polítiques i actuacions municipals, l’assessoria per part de la Defensora de l’Infant en els diferents programes que s’impulsen a la ciutat, la potenciació de la coordinació entre les institucions que se centren en l’àmbit de la infantesa i el foment de la participació directa dels nens. Així mateix, està constituït per representants de col· legis professionals i totes les administracions de Lleida, a més d’assessors independents i la mateixa defesora de l’Infant.

tracking