SEGRE

laboral

Aspid ajudarà a aturats de llarga durada d'entre 30 i 54 anys

Impulsa un nou programa d’inserció laboral amb l’objectiu d’atendre 126 persones i aconseguir que com a mínim el 15% aconsegueixi un lloc de treball

Imatge d'arxiu d'un curs impartit per Aspid.

Aspid ajudarà a trobar feina a aturats de llarga durada d'entre 30 i 54 anysAspid

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID) posarà en marxa aquesta primavera el nou programa d’inserció laboral “Ponent Ocupació” a les comarques del Segrià, la Noguera i l’Urgell. Està adreçat a persones de 30 a 54 anys, amb o sense discapacitat, que siguin aturats de llarga durada (porten més d’un any en atur).

L’objectiu de la iniciativa és atendre 126 persones i aconseguir que com a mínim el 15% trobi feina. El projecte, que es desenvoluparà del 22 de maig de 2017 al 21 de març de 2018 i que manté la preinscripció oberta, és promogut per el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social en el marc dels anomenats programes integrals.

A diferència d'altres programes, aquest nou projecte és específic per als aturats de llarga durada i oferirà un acompanyament individualitzat per reforçar les competències personals i la motivació a l’hora d’assolir un impuls personal real per trobar feina.

El programa, que es desenvolupa a tot Catalunya, oferirà un itinerari d'orientació complet per acompanyar els lleidatans en situació en atur en la recerca de feina, oferint orientació laboral, formació bàsica i professional, a més d’accés a ofertes de treball per aconseguir l’ocupació.

Les persones participants en el programa rebran una compensació econòmica de fins a 10 euros per dia (fins a un màxim de 150 euros mensuals) si assisteixen als tallers o a les formacions tecnicoprofessionals, al curs tècnic professional (de 40 h a la Noguera i l’Urgell i de 80 h al Segrià) i les pràctiques a les empreses marcades com a subvencionables.

tracking