SEGRE

TECNOLOGIA

Google beca cinc joves lleidatans

La multinacional dota amb 5.500 € cadascun per desenvolupar els seus projectes relacionats amb la tecnologia Liquid Galaxy || Treballaran aquest estiu al laboratori del Parc Científic de Gardeny

Els cinc becats per Google amb els mentors Andreu Ibáñez i Ismael Arroyo ahir al Parc Científic i Tecnològic de Gardeny.

Els cinc becats per Google amb els mentors Andreu Ibáñez i Ismael Arroyo ahir al Parc Científic i Tecnològic de Gardeny.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Google ha confiat un any més en Lleida per buscar planter. I ho ha fet després de dotar amb una beca del programa Google Summer of Code cinc estudiants de l’Escola Politènica Superior de la Universitat de Lleida per desenvolupar aplicacions relacionades amb la tecnologia Liquid Galaxy i que es porten a terme en un dels laboratoris del Parc Científic i Tecnològic de Gardeny.

Els guanyadors d’aquesta prestigiosa beca, dotada amb 5.500 euros cada un, són aquest any Javier Calvo, amb el seu projecte Visualització parcel·lària amb el Liquid Galaxy; Ivan Josa, per Anàlisi i visualització de Big Data en transports públics; Gerard Farré, per Tractament interactiu de dades meteorològiques; Guillem Barbosa, per Visualització de la Viquipèdia al Liquid Galaxy, i Gerard Rovira, amb el projecte Sistema informàtic i social de records de viatges. Gràcies a la beca de Google, els cinc estudiants podran desenvolupar les seues idees tecnològiques durant el pròxim estiu al Liquid Galaxy LAB del Parc Científic.

Aquesta tecnologia consisteix en un conjunt de pantalles i servidors que permeten navegar per tot el món a través dels continguts de Google Earth. Els cinc estudiants han comptat amb el suport d’Andreu Ibáñez, mentor i administrador del laboratori, i d’Ismael Arroyo, que precisament presentarà la seua tesi doctoral basada en aquestes tecnologies el proper 7 de juny després de quatre anys de treball al laboratori.

La multinacional ha becat cinc projectes relacionats amb la tecnologia de mapes

En cinc anys, Lleida ha obtingut dinou beques del programa Google Summer of Code, cosa que significa un import pròxim als 105.000 euros.Aquest any, un total de 1.400 estudiants de 201 organitzacions de tot el món han rebut beques de Google. L’objectiu de la multinacional és dotar de valor afegit i perfeccionar la tecnologia Liquid Galaxy a través de noves aplicacions.

Les claus

  • Cinquè any. En cinc anys, Lleida ha obtingut 19 beques del programa Google Summer of Code, que significa que ha invertit en la província 105.000 euros. Aquest any, Google ha becat 1.400 estudiants a tot el món.
  • Tecnologia. Liquid Galaxy. El Liquid Galaxy és un conjunt de pantalles i servidors que permet navegar interactivament i immersivamentper tot el món a través dels continguts de Google Earth.

tracking