SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES

Lleida es rendeix als titelles

La 28a edició atreu 40.000 espectadors i ven gairebé el 100% de les entrades || El tercer dia acaba amb una nit de guardons al Cafè del Teatre i avui, l’últim espectacle a l’Arnau

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Èxit absolut de la Fira de Titelles de Lleida. A falta de l’últim espectacle avui a l’Arnau, les companyies van poder tancar el cap de setmana amb el cartell d’entrades esgotades en la majoria dels espectacles. La 28a edició de la fira arriba al seu tancament amb un balanç molt positiu, amb una gran afluència de públic tant en els espectacles gratuïts de carrer com en els de sala, alguns dels quals ja tenien les entrades venudes una setmana abans de començar. No era estrany veure aquest diumenge famílies que demanaven a les finestretes si algun espectador havia fallat i poder així gaudir de les actuacions. Un rotund èxit que ha estat garantit pels 40.000 espectadors congregats.

Al llarg d’aquests tres dies, han passat per la Fira de Titelles 28 companyies, més de 300 professionals acreditats i carrers, places i teatres de la ciutat plens de gom a gom. L’agenda d’aquest diumenge va començar amb l’espectacle Elisapi y las auroras boreales, dels canadencs Théâtre Motus, a la sala Alfred Perenya. Una trentena d’actuacions es van desenvolupar fins a última hora de la tarda.

El Cafè del Teatre va acollir aquest diumenge a la nit la clausura de la Fira de Titelles, amb un acte conduït per la companyia lleidatana Campi qui Pugui i en el qual es va reconèixer la trajectòria del titellaire Jordi Bertran, que fa més de 40 anys que treballa en l’art dels titelles. També es van lliurar els premis Drac d’Or. El guardó a la millor dramatúrgia va ser per a l’espectacle Hand Stories, de la companyia T&T Productions, mentre que la millor interpretació se la va endur la companyia Zero amb La dernière danse de Brigitte.

El Drac d’Or a la millor escenografia va ser per a l’espectacle I-MAG 341 de la companyia Peus de Porc mentre Guillem Albà & Clara Peya van ser guardonats per la proposta més innovadora per Pluja. El grup Créature va endur-se el premi al millor espectacle infantil amb Les Irréls, i el Drac d’Or Julieta Agustí al millor espectacle va recaure en el muntatge Cendres de Plexus Polaire, que també es va emportar el de la categoria de festivals internacionals. Per la seua part, Xip Xap Teatre va ser guardonat al millor espectacle al carrer amb Transhumància.

El jurat va suggerir la creació d’una categoria que reconegui la tasca artística i creativa de les instal·lacions. La nit va continuar amb els premis a Zum Zum Teatre amb el Drac d’Or de les autonomies, companyia que, amb La gallina dels ous d’or, també va rebre el guardó del primer jurat infantil. La fira acabarà avui a la planta pediàtrica de l’Arnau a les onze a càrrec dels andalusos Siesta Teatro.

Array

ArrayMAGDALENA ALTISENT

Array

ArrayMAGDALENA ALTISENT

Array

ArrayMAGDALENA ALTISENT

Array

ArrayMAGDALENA ALTISENT

tracking