SEGRE

gastronomia

L'Aplec del Caragol estrena la seua Ratafia

Està feta a base de nous verdes del Pallars Jussà i concentrat de peres

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fecoll ha presentat aquest dimarts la Ratafia de l’Aplec del Caragol. El producte ha estat elaborat per Licors Portet de La Pobla de Segur i està fet a base de nous verdes del Pallars Jussà, concretament de plantacions de Lliminana i Aransís, concentrat de peres de Lleida i un toc d’espècies: nou moscada, clau i canyella. El resultat és un licor amb un sabor dolç i ben equilibrat que resulta un bon digestiu per a després dels àpats.

La presentació s’ha realitzat a l’Espai Gastronòmic de la Fecoll (Federació de Colles de l’Aplec del Caragol) amb l’assistència del president de l’entitat, Xavier Pérez; el vicepresident, Ferran Perdrix, i el gerent de Licors Portet, Àngel Portet.

Portet ha volgut agrair a la Fecoll la seva col·laboració, així com al cap d’I+D d’Indulleida Àngel Cubero que ha fet el concentrat de pera i al coordinador de relacions exteriors de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, Gregori Canalias, que ha assessorat en l’elaboració del producte, concretament en el seu color.

La Ratafia de l’Aplec del Caragol neix amb la idea de ser un licor que es pugui adquirir en tota mena de comerços (a un preu de 12 a 13 euros) i també que s’utilitzi en el món de la restauració i la cocteleria. Per la seva banda, Pérez ha destacat el fet que es tracta d’un producte 100% lleidatà i Perdrix ha recordat que la Ratafia de l’Aplec ja s’ha inclòs en el menú del Caragol Tour 2017 que dilluns va cloure l’edició d’enguany a Sant Esteve Sesrovires.

Àngel Portet i Ferran Perdrix amb la Ratafia de l'Aplec del Caragol.

L'Aplec del Caragol estrena la seua RatafiaÒscar Mirón

tracking