SEGRE

SALUT DIA MUNDIAL

Més suports a la fibromiàlgia

Experts i afectats, també de fatiga crònica i sensibilitat química, demanen més investigació || Reclamen regular l’ús de productes i antenes

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La falta de reconeixement de la fibromiàlgia, la fatiga crònica o la sensibilitat química múltiple ha sigut el cavall de batalla dels seus afectats en els últims anys. Tanmateix, i encara que avui continuen lluitant perquè metges i persones del seu entorn els creguin, també reivindiquen més investigació per conèixer les causes i aconseguir un tractament específic, així com la regulació de l’ús de productes químics en zones públiques i la instal·lació de components electromagnètics com les antenes de telefonia.

Així es va posar de manifest aquest dimarts a l’Auditori durant la celebració d’una jornada en el marc del Dia Mundial d’aquestes síndromes conegudes com de sensibilitat central. Només de fibromiàlgia, que és ja la segona causa de visita al reumatòleg, es calcula que hi ha a la província uns 6.000 afectats. “Cada vegada tenim més casos i molts en persones joves.

És important eliminar el rebuig de la societat i d’alguns metges”, va apuntar Llúcia Balagué, presidenta de Fibrolleida. Part de la jornada va estar centrada en com les emocions influeixen en aquest tipus de malalties i arribar a desencadenar depressió.

Entrevista

Virgina Serra. Pateix fibromiàlgia: «Molta gent no em creia»

Com va ser el diagnòstic?

M’ho van diagnosticar el 2011, però feia anys que tenia dolor. Em va costar molt, vaig passar per proves i vaig trobar molta gent que no em creia.

Com és el seu dia a dia?

Treballo com a monitora en un centre de discapacitats i em van haver de resituar per la malaltia.

Assistents a la jornada, ahir, a l’Auditori.

Assistents a la jornada, ahir, a l’Auditori.MAGDALENA ALTISENT

tracking