SEGRE

EDUCACIÓ

Gent gran molt ben formada

Unes 3.000 persones de les comarques de Lleida han participat aquest curs en les aules d’extensió universitària || El monjo de Montserrat Jordi-Agustí Piqué va clausurar ahir el curs a Mollerussa

Tere Grañó, Jordi-Agustí Piqué, el president del consell, Josep Maria Huguet, Màrius Bernadó i el regidor Joan Ramon Domingo.

Tere Grañó, Jordi-Agustí Piqué, el president del consell, Josep Maria Huguet, Màrius Bernadó i el regidor Joan Ramon Domingo.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El monjo benedictí de Montserrat Jordi-Agustí Piqué va ser l’encarregat aquest dilluns de clausurar les aules d’extensió universitària de Mollerussa, que enguany han comptat amb un total de 208 inscrits. L’associació d’aules d’extensió universitària Guiu-Clara, que depèn de la Universitat de Lleida, és l’encarregada des del 2007 d’aquesta activitat formativa dirigida a la gent gran i que amb els anys ha anat incrementant el nombre de participants. “Vam començar amb gairebé un centenar i en l’actualitat som el doble”, va destacar aquest dilluns la responsable de l’associació, Tere Grañó. Per aquesta raó, la continuïtat d’aquesta iniciativa a la capital del Pla d’Urgell “està garantida”, encara que, segons va remarcar Grañó, “volem que s’incorpori gent nova a l’associació, per col·laborar i aportar noves idees”.

Com a mitjana, unes 150 persones han participat cada dilluns en les sessions proposades, que han abordat temàtiques diferents com poden ser el dret, la literatura o l’astronomia. Així, el catedràtic de Dret Civil Carles Florensa va dur a terme la xarrada Tots som consumidors, el paleontòleg Antoni Lacasa va parlar sobre la història dels fòssils i la humanitat o el president de la Societat Astronòmica de Lleida, Josep Mallol, va dissertar sobre les Missions astronàutiques. L’última sessió va ser dedicada a la música i, més concretament, a la música barroca i va anar a càrrec de Piqué, natural de Mollerussa i fundador de l’Escola de Música a la capital del Pla d’Urgell.

Més de 3.000 persones s’han matriculat aquest curs en alguna de les aules d’extensió universitària que s’han dut a terme en disset municipis de la demarcació, segons va explicar aquest dilluns Màrius Bernadó, coordinador de les aules d’Extensió Universitaria de la UdL. “És una experiència d’èxit i continuem creixent”, va remarcar aquest dilluns Bernadó durant la clausura del curs. “Això demostra que els ciutadans tenen ganes de continuar formant-se”, va remarcar. Així mateix, va destacar que després de la incorporació de tres noves aules a les Valls d’Àneu, l’Alta Ribagorça i Almacelles, ja es treballa per incorporar nous municipis al projecte.

En primera persona

Josep Capell, Mollerussa.

«Trobaré a faltar assistir cada dilluns a les xarrades»

Josep Capell, de 87 anys, és un dels alumnes assidus a les aules d’extensió universitària de Mollerussa. “Ara que acaba, la veritat és que les trobaré a faltar, perquè és l’excusa perfecta per continuar aprenent coses. A mi m’agraden les que estan relacionades amb la història, i menys les polítiques. Però sempre aprens alguna cosa.”

Núria Bonell, Mollerussa. 

«Ha estat un bon curs, penso tornar l’any que ve»

Núria Bonell també ha participat en les sessions que s’han dut a terme tots els dilluns al Centre Cultural de la capital del Pla d’Urgell. “Els ponents parlen de temes molt variats, i és agradable escoltar-los. Sempre s’aprèn alguna cosa que no sabies o ni t’imaginaves. Si l’any vinent es repeteix el curs, segur que tornaré.” 

Dolors Segura, Mollerussa. 

«Les aules són una excusa perfecta per sortir de casa»

Dolors Segura és una altra de les veïnes de la capital del Pla d’Urgell que ha participat en les xarrades de les Aules d’Extensió Universitària de Mollerussa, que van començar el mes de setembre de l’any passat. “La veritat és que aprens moltes coses i és una excusa perfecta per sortir de casa cada dilluns i passar la tarda amb altres persones.”

Jordi-Agustí Piqué: “La música barroca catalana és una gran desconeguda” L’escola musical de Montserrat: compositors i formes del barroc català és el títol de la xarrada que va pronunciar aquest dilluns Jordi-Agustí Piqué a Mollerussa en la qual va dissertar sobre diversos autors com Viola o Cererols “que, encara que formen part de la història de la música universal, aquí a Catalunya són poc coneguts”, va remarcar Piqué, que va assegurar que “la música barroca catalana és tan important com l’art i l’arquitectura del mateix estil” i va remarcar que “el patrimoni musical català és força desconegut per culpa d’una deixadesa cultural que se supleix fora de Catalunya”. D’altra banda, Piqué va recordar els seus inicis a l’Escola de Música de Mollerussa.

tracking