SEGRE

Encara cal "treballar molt més" per acabar amb l'homofòbia

Avui se celebren 27 anys des que l’OMS desclassifiqués l’homosexualitat com una malaltia mental

Una manifestació de l'orgull LGTB

Encara cal "treballar molt més" per acabar amb l'homofòbiaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d’Estat de Serveis Socials i Igualtat, Mario Garcés, ha reconegut aquest dimecres, Día Internacional contra l’Homofòbia i la Transfòbia, que encara cal "treballar molt més" per acabar amb aquesta discriminació, ja que encara "hi continua havent manifestacions" d’ella al nostre país.

Avui se celebren 27 anys des que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) desclassifiqués l’homosexualitat com una malaltia mental, per la qual cosa el Govern ha celebrat aquest matí un acte per reivindicar la igualtat i condemnar la discriminació que encara continuen patint aquestes persones a tot el món.

Garcés ha explicat que Espanya en els últims quaranta anys ha avançat molt en aquest camp, si bé cal "treballar molt més" ja que encara continuen existint manifestacions de discriminació homòfoba amb les que cal acabar. Per a això, ha apuntat que cal fomentar el reconeixement de la diversitat a través de la cultura i l’educació, mentre ha explicat que "existeixen mesures que des de les administracions tenim la capacitat d’implantar".

I, és en aquest sentit, ha recordat que el Govern "començarà ja" a elaborar l’Estratègia Estatal dels drets de les persones lesbianes, bisexuals, transsexuals i intersexuals, l’objectiu dels quals és el reconeixement i equiparació de facto i la visibilización de la diversitat per identitat de gènere o orientació sexual.

En aquest acte també han participat el president de Colegas, Francisco Ramírez, i el president de la Federació Estatal de Lesbianes Gais Transexuals i Bisexuals (FELGTB), Jesús Generelo, qui han estat d’acord que queda molt camí per acabar de forma real amb l’homofòbia i la transfòbia.

Ramírez ha assenyalat que cal estar "orgullosos" dels èxits aconseguits en aquests anys, com el matrimoni homosexual i la llei d’identitat de gènere, però ha manifestat que encara existeix discriminació que és com "una pesada làpida". Per acabar amb ella, creu que és necessària una revisió dels càstigs que imposa el codi penal en els delictes d’odi.

A més, ha condemnat els atacs i persecucions que pateixen aquestes persones a gairebé vuitanta països del món. "Hem de reflexionar per la nostra inacció davant d’aquesta xacra de la humanitat. Els drets humans són una cosa universal", ha dit. En aquest sentit, ha demanat al Govern espanyol "més clemència a l’hora de donar-los asil", ja que aquestes persones han de fugir dels seus països per la seua condició sexual.

Per la seua part, Generelo ha alertat sobre les conseqüències de l’homofòbia, una "xacra internacional": "Està universalment instal·lada i destrueix vides, obliga a l’exili, s’enceba en els menors i una persona pot ser que viva tota la seua vida amb l’estigma".

El president de la FELGTB ha recordat que l’homofòbia a Espanya és un dels principals motius dels delictes d’odi, per la qual cosa considera necessari la unió de tots els poders públics i de la societat per acabar amb ella, "que és present tots els dies de l’any".

A aquestes reivindicacions també s’ha unit el col·lectiu La Izquierda, que, a través d’un comunicat, ha advocat per la visibilitat i una educació en la diversitat com a peça clau per acabar amb la discriminació per la condició i identitat sexual.

tracking