SEGRE

Un jutjat dóna llum verda a la comercialització de la fulla d'estèvia

Anul·la la sanció imposada a una empresa andalusa per l’ús d’aquesta planta com a edulcorant

Imatge d'arxiu d'una degustació d'estèvia a Lleida.

Un jutjat dóna llum verda a la comercialització de la fulla d'estèviaSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una sentència del Jutjat del Contenciós-Administratiu de Granada ha anul·lat una sanció imposada per la Conselleria de Salut d’Andalucia a una empresa per la utilització de la fulla d'estèvia com a edulcorant substitutiu del sucre, segons ha avançat 'El Mundo’.

El jutjat ha acceptat les alegacions de l’empresa granadina en considerar que es tracta d’un aliment que ja es consumia abans del 1997, quan va entrar en vigor el reglament comunitari que va fixar els nous productes alimentaris que necessitaven permís per poder ser comercialitzats i consumits. L’empresa també va aportar antecedents de productes derivats de stevia que es consumeixen a Europa.

La sentència, citada per 'El Mundo', advierte que "la normativa espanyola no estableix de manera clara que el producte estigués subjecte a autorització", pel que falla a favor de l’empresa "atenent al principi General de Dret que regeix en l’àmbit administratiu: el que no està prohibit s’entén permès".

Empreses i entitats promotores de la stevia com a substitut del sucre i els edulcorants artificials defensen que aporta zero calories a la dieta i és l’únic endolcidor natural totalment segur per a un consum habitual.

La stevia també es conrea per consumir-la com a planta medicinal per les seues suposades propietats curatives.

tracking