SEGRE

GUARDONS

Premi Pica d'Estats per al Lectura de SEGRE

La 28 edició dels guardons registra un rècord de treballs internacionals

Premis Pica d'Estats

Premis Pica d'EstatsMAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El suplement Lectura de SEGRE ha estat reconegut amb el premi Pica d’Estats en la categoria de Millor Treball dels Mitjans de Comunicació de les Terres de Lleida, pel reportatge 'Viatge al centre de la terra', escrit per Salvador Giné Lacasa amb fotos de Jaume Barrull Castellví. Es tracta d’un reportatge que mostra les interioritats de la presa de Canelles i que combina en una sola visita prehistòria, tecnologia, fòssils i electricitat.

Els atractius naturals i patrimonials de les comarques de Lleida han estat els protagonistes en aquesta 28 edició dels premis concedits per la Diputació de Lleida. Els guardons consten de vuit categories amb una dotació econòmica global de 38.000 euros i reconeixen el treball de radios, televisions, revistes, diaris, suplements i pàgines web que difonguin els atractius turístics lleidatans. Entre els premiats hi ha reportatges sobre el Solsonès, les Garrigues, el Montsec, el congost de Mont-rebei o el Pirineu.

En total han competit 202 reportatges, dels quals 39 són de mitjans de comunicació de 12 països estrangers, entre ells França, Alemanya, Xile, Israel, Rússia, Mèxic o els Estats Units. Es tracta del millor registre de participació internacional de tota la història dels Pica d’Estats, segons ha destacat el president de la Diputació, Joan Reñé.

Quant a la relació de premiats, el premi al Millor Treball d’Internet ha estat per a Albert Cristòfol i Albert Galindo per 'Ella, la vall', de la productora Qucut; Millor Reportatge Fotogràfic, per a Xavier Capdevila per 'Congostos al Pirineu Oriental’, publicat a la revista El Mundo de los Pirineos; Millor Treball en Premsa Internacional per a 'El cinquè llac de la Vall Fosca', publicat a la revista belga Kampeertoerist; Millor Treball de Ràdio per a Mar Ramírez pel programa 'Les Garrigues', emès a Radio Onda Vasca; Millor Treball de Televisió per al reportatge 'El congost de Mont-rebei', emès pel programa de senderisme '80 cm’ de La 2 de TVE; Millor Treball en Premsa Especialitzada en Viatges i Turisme per al monogràfic 'Solsonès Rural', publicat per la revista Descobrir Catalunya, i Millor Treball de Premsa d’Informació General per a la sèrie 'Monuments', del periodista Daniel Romaní, publicada al diari Ara.

tracking