SEGRE

Junts pel Sí assegura tenir una nova versió de la principal llei de desconnexió

El partit independentista diu que si l’Estat veta el referèndum impulsarà mecanismes per a celebrar-ho

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont,

Junts pel Sí assegura tenir una nova versió de la principal llei de desconnexióEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Junts pel Sí (JxSí) ha assegurat aquest dilluns tenir una nova versió de la llei de transitorietat jurídica, que va més enllà de l’esborrany que planteja declarar la independència de Catalunya si el Govern central impedeix que se celebri el referèndum. Segons consta en un esborrany de la llei que preveu desconnectar jurídicament Catalunya d’Espanya, al qual ha tingut accés el diari El País, es tracta d’un document que aspira a funcionar com una Constitució catalana durant dos mesos i que fixa les bases del procés constituent per a la formació de la "república parlamentària" de Catalunya.

En la seua disposició final, l’esborrany de l’anomenada "llei de desconnexió" estableix una declaració unilateral d’independència si el Govern d’Espanya impedeix la celebració d’un referèndum, el que es duria a terme immediatament després que el Parlament català "constatés aquest impediment".

Des de Twitter, el president del grup parlamentari de JxSí, Jordi Turull, ha donat a entendre que hi ha una nova versió de la llei amb uns continguts diferents: "Qui us hagi passat aquest suposat esborrany va molt desfasat, i ho desmentim. Quan es faci pública la llei ho comprovareu ràpid".

Fonts de la Generalitat han apuntat així mateix que es tracta d’"un esborrany molt desfasat i per tant sense cap actualitat ni validesa".

Junts pel Sí i la CUP van pactar a finals de l’any passat el contingut de la llei de transitorietat jurídica, però han mantingut el text en secret, guardat amb pany i clau fins que cregui que ha arribat el moment de portar-lo al Parlament per a la seua aprovació, una cosa que no tenen previst fer abans que se celebri el referèndum que vol convocar el Govern, com molt tard a començaments de tardor.

tracking