SEGRE

FESTES

L'Aplec del Caragol es posa en marxa

Arranca la setmana cultural amb el pregó de Gregori Canalias, exdirector de l’Escola d’Hoteleria || Entrega dels premis Bover, Llimac i Rodolins

Gregori Canalias, l’alcalde Àngel Ros i el president de la Fecoll, Xavier Pérez, ahir, durant l’acte.

Gregori Canalias, l’alcalde Àngel Ros i el president de la Fecoll, Xavier Pérez, ahir, durant l’acte.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“A l’Aplec endraparem i a passar-s’ho bé, i ens hi hem de trobar tots, els del Junts pel Sí i els del Junts pel No, els de l’Ara sí i els de l’Ara no. I aquesta és la grandesa de la nostra festa.” Gregori Canalias, el fins fa ben poc director de l’Escola d’Hoteleria de Lleida, va acabar així aquest dilluns el pregó que va servir per inaugurar la setmana cultural de l’Aplec del Caragol i per donar el tret de sortida a la 38a edició de l’esdeveniment gastronòmic lleidatà per antonomàsia, que arrancarà aquest divendres. Canalias va iniciar el discurs, a la sala Leandre Cristòfol de la Llotja, amb un homenatge a la premsa escrita i a pregoners de la vida com han estat els agutzils, els afiladors o els matalassers. Però si alguna cosa no va faltar va ser el seu record a l’escola que ha dirigit durant tants anys i a la implicació d’aquesta en el Caragol Tour, “tota una ambaixada per a l’Aplec”. “Però fa falta un relat comú entre totes les institucions i patrocinadors per tenir un bon reconeixement”, va assegurar.

I així va donar pas, primer, a l’últim discurs de Xavier Pérez com a president de la Fecoll i, posteriorment, a l’entrega dels premis Caragol Bover, per a Cosme García, i Llimac, per al periodista de TV3 Xavi Valls, un dels pocs guardonats amb aquest reconeixement negatiu (per unes declaracions en les quals s’alegrava d’una derrota del Lleida) que ha accedit a recollir-lo. “És de valents venir a donar la cara quan un s’equivoca. Em va trair el subconscient, però perquè per al Barça B era un resultat decisiu. Si ho hagués estat per al Lleida, ho hauria dit al revés”, va afirmar.

Per la seua banda, Guillermo Hervera va recollir el premi del concurs de Rodolins Memorial Jordi Plens.

tracking