SEGRE

POLÈMICA

El bisbe de Lleida, amb Novell

Salvador Giménez no veu homofòbia i considera que les seues paraules estan “dins de l’àmbit de la doctrina cristiana” || La Crida reclama que Lleida declari el prelat de Solsona ‘persona non grata’

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, no entén que s’acusi d’“homòfob” el bisbe de Solsona, Xavier Novell, després de publicar a la glossa dominical una reflexió en la qual vincula la “confusió en l’orientació sexual” a la manca de la figura paterna. En una roda de premsa celebrada aquest dimarts a l’Acadèmia Mariana, Giménez va assegurar que se sent sorprès per la “repercussió negativa” que han generat les paraules de Novell i va dir que no les veu “tan greus”, ja que “no surten de la doctrina de l’Església”.

En aquest sentit, va advocar per la “llibertat d’expressió” i va lamentar que es parli d’homosexualitat quan Novell no utilitza aquesta paraula en cap moment del text. Lluny de l’opinió del bisbe de Lleida, l’entitat Colors de Ponent va presentar una denúncia a l’Observatori Contra l’Homofòbia; l’alcade de Solsona, David Rodríguez, va titllar el seu bisbe de “retrògrad”, i l’alcalde de Cervera, Ramon Royes, va proposar declarar Novell persona non grata (vegeu SEGRE d’aquest dimarts). Per la seua part, la directora d’Igualtat de la Generalitat, Mireia Mata, va instar aquest dimarts el prelat a “reflexionar” i va afirmar que li enviarà una còpia de la llei contra l’homofòbia.

En la mateixa línia, la Crida per Lleida-CUP va demanar aquest dimarts que la Paeria segueixi l’exemple de Cervera per declarar Novell persona non grata. El mateix va fer la CUP de Tàrrega, que buscarà complicitats amb la resta dels grups municipals per presentar una moció al Ple.

Per la seua part, des de l’entitat juvenil Arran del Solsonès van afirmar que “no tenim cap confusió ni patologia, estimem com volem i continuarem construint relacions lliures”. Giménez Valls va donar suport a Novell durant una roda de premsa convocada per presentar la 51a Jornada Mundial de les Comunicacions Socials, que l’Església celebra diumenge vinent, dia 28 de maig. El bisbe lleidatà va destacar l’aposta per la “transparència” de la diòcesi i va defensar que “s’han de donar totes les notícies, siguin bones o dolentes”.

D’altra banda, durant la roda de premsa es van presentar les dades del web del bisbat de Lleida. Les visites s’han incrementat un 30% durant l’últim any, amb un total de 201.221, unes 550 al dia. Pel que fa a les xarxes socials, el bisbat lleidatà compta amb mig miler de seguidors a Facebook i 843 a Twitter (en aquesta última plataforma, 200 més que l’any passat).

El Govern envia a Novell la llei contra l’homofòbia i vol que “reflexioni” La directora general d’Igualtat, Mireia Mata, enviarà un exemplar de la llei contra l’homofòbia al bisbe de Solsona i li demanarà que “reflexioni” i rectifiqui les seues opinions sobre l’homosexualitat i no afegeixi “preocupacions irracionals” a les famílies creients sense pare. Mata va explicar aquest dimarts que va enviar la glossa del bisbe als serveis jurídics del departament d’Afers Socials i Famílies per si eren constitutius d’una falta o un delicte d’homofòbia, però els lletrats no hi han trobat prou motius per obrir un expedient sancionador. “Són unes expressions deplorables, que demostren molta ignorància sobre la realitat”, va afirmar Mata. La llei contra l’homofòbia aprovada a Catalunya estableix en el seu article 34 que són sancionables totes les “expressions vexatòries, que incitin a la violència o que comportin aïllament i rebuig al col·lectiu LGTBI”.

Bisbe

BisbeLLEONARD DELSHAMS

tracking