SEGRE

INNOVACIÓ

A l'escola, amb cartera i violí

L’escola pública Francesc Feliu d’Aitona ha introduït amb èxit aquest instrument a classe de música || Els 35 alumnes de tercer de Primària el compaginen aquest curs amb la tradicional flauta

Un dels dos grups d’alumnes de tercer de Primària de l’escola pública d’Aitona, ahir a classe de música amb els mestres i el professor de suport de L’Intèrpret.

Un dels dos grups d’alumnes de tercer de Primària de l’escola pública d’Aitona, ahir a classe de música amb els mestres i el professor de suport de L’Intèrpret.MAGDALENA ALTISENT

Creat:

Actualitzat:

L’escola pública d’educació infantil i primària Francesc Feliu d’Aitona ha introduït aquest curs un canvi significatiu en l’assignatura de música, una de les matèries que tradicionalment es consideraven maries. Així, mentre que a la majoria d’escoles l’instrument dominant a classe és la flauta dolça, en aquest centre educatiu d’Aitona és el violí.

L’escola compta amb una vintena de violins, entre els que ha adquirit per al curs i altres de cedits especialment per famílies de la localitat. La directora del centre, Maite Codina, va explicar aquest dijous a SEGRE que “tractem d’apostar per fer canvis i introduir innovacions” en l’ensenyament, no només en la matèria de música, sinó també, per exemple, amb classes de tecnologia i robòtica (vegeu el desglossament).

La idea dels violins va sorgir després de visitar l’escola Baró de Viver, al barri de Sant Andreu de Barcelona. “Allà vam veure que tenien un projecte educatiu de música amb instruments de corda i vam pensar que seria una bona idea posar-lo a la pràctica també a Aitona”, va comentar Codina.

El projecte, del qual aquest curs es beneficien els 35 alumnes de tercer de Primària, compta amb el suport del departament d’Ensenyament i de l’ajuntament i la col·laboració de l’escola de música L’Intèrpret de Lleida, amb un professor que imparteix la pràctica i ajuda els mestres del centre a fer les classes. “Al principi va ser complicat, però ara els alumnes ja es relacionen amb fluïdesa amb aquest instrument, que implica també una disciplina postural i una actitud especial”, va assenyalar la directora.

El pla és introduir aquestes classes el pròxim curs també a quart de Primària i en els nivells següent en anys successius. “Les famílies estan encantades i, això sí, seguim també amb la flauta, no l’hem tret de les nostres vides!”, va afegir somrient.

Tecnologia i robòtica també al servei de l’aprenentatge La introducció del violí a classe de música no ha sigut l’única innovació d’aquest curs a l’escola pública d’Aitona. També ha posat en marxa un projecte de robòtica transversal per a tots els alumnes i cursos. Així, en el cicle Infantil, des dels 3 anys, els petits utilitzen minirobots en activitats vinculades amb la numeració, la lectura i l’escriptura. En el cicle inicial de Primària, també serveixen per treballar els números i les quantitats. I en els cicles superiors, els mateixos alumnes són els que construeixen els robots a través del programa Lego WeDo 2.0, que inclou les peces i la programació.

Un dels dos grups d’alumnes de tercer de Primària de l’escola pública d’Aitona, ahir a classe de música amb els mestres i el professor de suport de L’Intèrpret.

Un dels dos grups d’alumnes de tercer de Primària de l’escola pública d’Aitona, ahir a classe de música amb els mestres i el professor de suport de L’Intèrpret.MAGDALENA ALTISENT

tracking