SEGRE

La Seu Vella, escenari de la Volta a Espanya en vehicle elèctric

Fer 100 quilòmetres  amb un vehicle elèctric costa un euro i mig, enfront els 6 euros d'un cotxe de gasoil

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Seu Vella ha estat l’escenari de la sortida de la 4a etapa de la I Volta a Espanya en vehicle elèctric que impulsa Endesa. En aquest sentit, Lleida ha estat la porta d’entrada a Catalunya d’aquesta iniciativa, que es va iniciar el passat 24 de maig a As Pontes i finalitzarà a Madrid el proper 11 de juny.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat del director de Distribució Oest, Antonio Lucena; la directora de Relacions Institucionals, Silvia Jerez, i la directora de Generació Hidràulica Maria Ordoñez, ha assistit a la sortida de l’etapa que s’ha fet des de la Porta dels Apòstols i que ha posat rumb a Barcelona, destinació de l’arribada d’aquesta quarta etapa.

En aquesta 4a etapa de la I Volta a Espanya en vehicle elèctric s’ha utilitzat el nou model elèctric de Renault, que estava conduït per una empleada d’Endesa, acompanyada del monologuista Jordi Cadellans i ha recorregut els 167 km que hi ha fins a Barcelona.

La I Volta a Espanya en vehicle elèctric té un total de 14 etapes, 19 províncies i prop de 2.000 kilòmetres amb l’objectiu de seguir promovent la mobilitat elèctrica com a motor del canvi a un nou model energètic zero emissions i donar a conèixer tots els seus avantatges a la societat de la mà dels propis treballadors d’Endesa, tal i com ha explicat Lucena.

Amb el vehicle elèctric utilitzat a la prova fer 100 quilòmetres costa un euro i mig. Si s’utilitza un cotxe de gasoil, gairebé 6.

L’autonomia d’un cotxe elèctric pot arribar a ser de 400 quilometres fins al proper punt de càrrega.

Lleida comptarà amb 4 punts públics de recàrrega de vehicles elèctrics

L’Ajuntament de Lleida, juntament amb l’Institut Català d’Energia (ICAEN), van posar en marxa el passat mes d’agost el primer punt públic de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics, ubicat al carrer Jaume II, davant de l’Edifici Polivalent del Campus de Cappont de la Universitat de Lleida. És previst que el proper mes s’iniciïn les obres per habilitar-ne el segon, que estarà ubicat al carrer Magí Morera amb l’avinguda Rovira Roure. Els altres dos se situaran un a la zona de l’Eix Comercial i un altre a l’entorn de Pardinyes-Balafia.

La sortida de la quarta etapa de la Volta a Espanya en vehicle elèctric, aquest dilluns a la Seu Vella de Lleida

La Seu Vella, escenari de la Volta a Espanya en vehicle elèctricItmar Fabregat

tracking