SEGRE

Lleida és la demarcació amb major cronificació de la pobresa

Vuit de cada deu persones ateses per Creu Roja a Ponent pateixen pobresa severa

La presentació de l'Observatori de vulnerabilitat de Creu Roja.

Lleida és la demarcació catalana amb major cronificació de la pobresaÒscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida és la demarcació catalana amb major cronificació de la pobresa. Ho afirma l’Observatori de la vulnerabilitat en el seu darrer estudi, que ha presentat aquest dimarts Creu Roja. Concretament, l’entitat social atén a Ponent un 22% més de persones amb pobresa crònica que la mitjana de Catalunya.

Creu Roja ho explica en part perquè els afectats han demanat ajuda fa més anys, són més joves i fa més anys que estan a l'atur.

D'entre els resultats d'aquest estudi s'extreu també que vuit de cada deu persones ateses per la Creu Roja a Lleida pateixen pobresa severa. És a dir, són llars amb quatre membres on s'ingressen menys de 1.193,3 euros al mes.

Per altra banda, des de Creu Roja valoren positivament l'aprovació de la llei de la renda garantida de ciutadania perquè la major part dels recursos de l'entitat dels últims anys han anat destinats a pal·liar necessitats bàsiques. Ara, amb aquesta renda garantida familiar de 1.200 euros mínim, l’entitat podrà destinar més recursos a programes formatius, d'acompanyament i de recerca de feina.

tracking