SEGRE

VULNERABILITAT

«Abans de la crisi vivíem bé i ara estem d'okupes»

Raquel Lara, usuària dels programes d’atenció de Creu Roja, ahir a la seu de l’entitat.

Raquel Lara, usuària dels programes d’atenció de Creu Roja, ahir a la seu de l’entitat.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Raquel Lara

Usuària de Creu Roja

Llegeix la notícia sencera a "La pobresa es cronifica a Lleida"

Raquel Lara és una veïna de Lleida la família de la qual depèn dels ajuts de Creu Roja per poder arribar a final de mes. Fa un any que la Raquel, el seu marit i els seus dos fills de 5 i 10 anys viuen en un pis okupa, del qual podrien ser desnonats al juliol. La Raquel, de 31 anys, només treballa una hora al dia com a cuidadora en un col·legi, amb un sou que no arriba als 200 euros al mes, i el seu marit, a l’atur, treballarà a la campanya de la fruita durant dos mesos. “Estem en aquesta situació des de fa sis anys, quan va començar la crisi de la construcció i el meu marit es va quedar sense feina”, explica la Raquel. “Abans de la crisi vivíem bé, teníem per a tot, fins i tot per als nostres capricis”, assenyala, ja que el matrimoni treballava amb un contracte estable.

Des del setembre passat, aquesta família acudeix a Creu Roja per buscar aliments i ajuts per als nens. “No tenim cap prestació perquè a l’estar empadronats amb la meua mare no puc accedir al PIRMI i no puc registrar-me al pis okupa”, explica aquesta jove. Una situació que podria empitjorar si són desnonats d’aquí a dos mesos. “Estem negociant amb el banc perquè no ens facin fora”, afirma. Pel que fa al futur, la Raquel lamenta que si segueixen així “no hi haurà jubilació per a nosaltres i el que vull és una feina ja, i no d’una hora”. Una situació que els ha afectat la salut, amb problemes de depressió i ansietat, pels quals també han necessitat ajuda mèdica.

Malgrat que fa anys que arrosseguen problemes econòmics, li va costar molt demanar ajuda. “Em feia vergonya”, reconeix en aquest sentit la Raquel.

Llegeix la notícia sencera a "La pobresa es cronifica a Lleida"

tracking