SEGRE

POLÈMICA

Cervera declara persona no grata el bisbe de Solsona

L’alcalde, Ramon Royes, afirma haver rebut pressions, insults i amenaces

Un moment de les votacions en el ple d’ahir a Cervera.

Un moment de les votacions en el ple d’ahir a Cervera.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria de Cervera va aprovar aquest dimarts declarar el bisbe de Solsona, Xavier Novell, persona no grata amb 5 vots a favor de 3 dels 4 edils del PDeCAT, de l’edil de la CUP i de l’edil no adscrit, malgrat que els 13 regidors van demanar al bisbe que es retractés de les seues paraules. La moció va registrar 2 vots en contra d’ERC i l’abstenció de 6 regidors.

L’alcalde, Ramon Royes, va carregar durament contra la “falta de valentia” d’ERC, va dir. “Sento una profunda decepció i m’entristeix que ERC, que defensa els drets de les persones, s’hi oposi, i més tenint en compte que un dels edils és responsable territorial del departament de Família” (amb referència a Joan Santacana).

La moció contra el bisbe va comptar amb cinc vots a favor, dos en contra d’ERC i sis abstencions

Per la seua part, el portaveu d’ERC, Ramon Armengol, va dir que rebutgen les declaracions del bisbe però que “la valentia és a dir no a la declaració de persona no grata”. Per la seua part, Joan Santacana va afirmar que “no hi ha contradicció entre la meua decisió i el departament de la Generalitat que represento”. Quant a les abstencions, Raimon Fusté (PSC) va dir que “som en un país lliure i cal respectar totes les opinions” o Jaume Rossich (PDeCAT) va afirmar que “la declaració de persona no grata no aporta res a la convivència de Cervera”.

Per la seua part, l’alcalde de Cervera va manifestar que el seu posicionament en contra de les declaracions del bisbe, que va vincular l’homosexualitat a la falta de la figura paterna, li ha suposat nombroses amenaces i insults a través de les xarxes socials com “repugnant cacic” o “molt de compte amb el que fas amb el bisbe”. Cristians Valencians van tuitejar “el seu problema és diu cristianofòbia: un prejudici sorgit de l’ateïsme militant, el pansexualisme i la islamització. D’això no diu res?”

Cervera va aprovar també aquest dimarts nomenar Rosa Fabregat filla predilecta de la ciutat amb el suport de la Paeria i 14 entitats de la ciutat. L’acte solemne tindrà lloc en el termini màxim d’un mes. 

Moció de rebuig al Parlament i reunió demà amb el president La polèmica generada per les paraules del bisbe Novell ja ha arribat al Parlament i demà ho farà a la Generalitat, ja que el president de l’Observatori contra l’Homofòbia de Catalunya, Eugeni Rodríguez, es reunirà amb el president, Carles Puigdemont, per tractar la implementació de la llei contra l’homofòbia. Així mateix, el PSC va presentar aquest dimarts una proposta de resolució al Parlament per rebutjar les declaracions de Novell. Per la seua part, l’Observatori ja ha presentat queixa davant del síndic de Greuges, el qual insta a reclamar a la Generalitat una sanció contra el bisbe, malgrat que el Govern ja ho ha descartat. Sobre això, el director general d’Assumptes Religiosos, Enric Vendrell, es va mostrar partidari a les xarxes socials de “reconduir la tempesta amb serenitat”.

tracking