SEGRE

El tabac causa el 30 per cent de les morts per càncer

El 23% de la població espanyola és fumadora habitual, la qual cosa provoca que milions de persones siguin fumadors passius

Una dona fumant.

El tabac causa el 30 per cent de les morts per càncerEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fumar cigarretes provoca, almenys, el 30 per cent de les morts per càncer i causa directament al voltant de 60.000 morts a l’any a Espanya. El càncer de pulmó és el principal problema dels fumadors, però el tabac també afecta altres zones com la laringe, la cavitat oral o l’esòfag.

Són dades que ha volgut recordar la Asociación Española Contra el Càncer (AECC), en la jornada del Día Mundial Sense Tabac, que aquest any se celebra sota el lema "El tabac, una amenaça per al desenvolupament".

El 23 % de la població espanyola, segons les dades de l’AECC, és fumadora habitual, la qual cosa provoca que milions de persones es converteixin en fumadors passius. I és que fins un 10 % de nens menors de 14 anys estan exposats diàriament al fum del tabac a la seua llar, dels quals més de 150.000 tenen menys de 4 anys.

Això no només genera afeccions freqüents com el càncer broncopulmonar o la cardiopatia isquèmica, sinó que també influeix en l’aparició i el desenvolupament de malalties reumàtiques i autoimmunes sistèmiques. Osteoporosi, artritis reumatoide, lupus o uveïtis són algunes d’aquestes altres afeccions que poden patir els fumadors, que també poden patir el progrés de les espondiloartritis o la fibromiàlgia, segons ha explicat mitjançant un comunicat la Societat Espanyola de Reumatologia (SER).

Per això, aquesta associació ha llançat la campanya "Pels teus ossos, no fumis", amb l’objectiu de visibilitzar els danys que produeix el consum de tabac en el sistema múscul esquelètic i immunitari.

tracking