SEGRE

FORMACIÓ

Alumnes amb experiència

L’Aula d’Extensió Universitària de Lleida es tanca amb 819 inscrits, un 16% més que l’any 2016 || El periodista Antoni Bassas imparteix la conferència de clausura en un abarrotat Rectorat

Els assistents a la conferència de clausura, impartida per Antoni Bassas, van omplir totes les butaques de la sala d’actes del Rectorat.

Els assistents a la conferència de clausura, impartida per Antoni Bassas, van omplir totes les butaques de la sala d’actes del Rectorat.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La sala d’actes del Rectorat de la UdL es va quedar petita aquest dimecres en l’acte de clausura de l’Aula d’Extensió Universitària de Lleida, en què aquest curs han participat 819 alumnes jubilats i prejubilats. L’any passat van ser 706 i els organitzadors esperen superar el miler de participants en la pròxima convocatòria seguint una tendència que va a l’alça des de fa anys (el 2009 els alumnes d’aquesta aula eren 400). El periodista Antoni Bassas va ser l’encarregat de pronunciar la conferència de clausura i l’èxit de públic va ser tal que va ser necessari habilitar una pantalla al saló Víctor Siurana per acomodar tots els assistents. “Aquí no hi cabem, l’any que ve celebrarem els actes d’inici i clausura a l’Auditori”, va anunciar pletòric en el seu discurs Francesc Rué, president de l’Aula d’Extensió Universitària de Lleida. “Les classes rejoveneixen”, va assegurar. “Només s’ha de veure que comencem a la tardor i acabem a la primavera, no ens veieu més joves?”, va ironitzar i va arrancar una rialla del públic. “El somriure és incompatible amb la mala cara i aquí cada dia ho passem bé i aprenem una cosa nova”, va afegir.

Per la seua part, Antoni Bassas es va guanyar el públic parlant de la seua família i de l’experiència com a corresponsal de TV3 als Estats Units entre els anys 2009 i 2013. Primer va parlar dels seus pares i va explicar que ells també assistien a l’Aula d’Extensió Universitària. “Ells pensaven que, si s’esforçaven per pagar-nos uns estudis, els seus fills tindrien una vida millor. Aquesta idea ara està en crisi, però s’ha de dir als joves que mirin per la finestra i diguin què és el que està malament.” El periodista va parlar del caràcter americà, del seu sistema sanitari i de la victòria de Donald Trump, entre altres temes.

El curs 2016-2017, un total de 3.011 persones (2.198 dones i 828 homes) s’han matriculat a les Aules d’Extensió Universitària que se celebren, a més de Lleida, a Agramunt, Alcarràs, Almacelles, Almenar, Balaguer, el Pont de Suert, Esterri d’Àneu, les Borges Blanques, Cervera, Guissona, Linyola, Mollerussa, Tàrrega, Tremp, Sant Guim de Freixenet i Vielha.

En primera persona

«La jubilació és una etapa curta i s’ha d’aprofitar» 

Antonio Tehas, participant

Antonio(66 anys) és un banquer lleidatà que es va jubilar fa cinc anys. “L’últim dia a la feina va ser el més actiu, perquè quan vaig sortir de l’oficina me’n vaig anar al campus de Cappont, on vaig començar el Grau Sènior en Cultura, Ciència i Tecnologia, uns estudis que duren cinc anys.” Així es va embarcar en una altra fase de la seua vida que li concedeix més temps per a ell. “Ara penso com podia treballar abans amb el munt de tasques que tinc ara”, va fer broma. Aquest és el primer any que Antonio participa en l’Aula d’Extensió Universitària. “El meu lema és que cal estar ocupat, no preocupat”, va afirmar, i va afegir que “la jubilació és una etapa curta que s’ha d’aprofitar al màxim mentre hi hagi salut”. A més de les classes, Antonio ha participat en diverses excursions, entre les quals una a Barcelona per visitar la Generalitat.

«Anem de final de curs a Viena, estem molt il·lusionats» 

Ana Marcano, participant

Anaté 68 anys i aquest és el tercer any que participa en l’Aula d’Extensió Universitària de Lleida. Abans de jubilar- se, treballava com a educadora de nens tutelats per la Generalitat. “M’encantava la meua feina, sempre he estat una persona amb inquietuds i necessitava continuar portant una vida activa”, va explicar. Així que es va informar sobre la proposta de la UdL i s’hi va apuntar. “Ho recomano a tothom. Les matèries i xarrades que s’imparteixen són de temàtica molt variada i interessant i assistir a classe et permet conèixer molta gent”, va afegir. A més de les xarrades, Ana va destacar les excursions que han fet al llarg de l’any a la Cerdanya o a Pamplona. I, com a colofó final, el viatge de final de curs. “Aquest any ens n’anem a Viena i estem molt il·lusionats. L’any passat vam viatjar a París i el que ve, a Praga. L’organització és excel·lent.”

tracking