SEGRE

SALUT

Exigeixen finançar els tractaments contra el tabaquisme

Fumador

Una mort cada hora a Catalunya relacionada amb el tabac

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Espanyola del Cor, l’Associació Espanyola Contra el Càncer i el Comitè Nacional per a la Prevenció del Tabaquisme van exigir aquest dimecres al Govern central, amb motiu del Dia Mundial sense Tabac, finançar els tractaments per a la deshabituació tabàquica, igual que es fa amb altres malalties cròniques com, per exemple, la hipertensió o la diabetis.

Per fer-ho van recordar que unes 52.000 persones moren a Espanya com a conseqüència del tabac, el principal factor de risc de la majoria de les cardiopaties i que les persones que fumen tenen fins a tres vegades més risc de patir malalties cardiovasculars. De fet, es calcula que la principal causa de la meitat dels casos d’infart en adults de trenta a quaranta anys és el consum de tabac, igual que el 25 per cent de les malalties coronàries. Altres estudis apunten que els fumadors viuen deu anys menys que els no fumadors.

Per la seua banda, Lleida també es va afegir ahir al Dia Mundial sense Tabac amb una caminada d’una hora que va sortir des de Creu Roja sota el lema Menys fumar i més caminar. A més, el CAP Eixample va instal·lar una taula a Ricard Viñes per fer una enquesta sobre hàbits.

tracking