SEGRE

Josep Pàmies, absolt de cultivar marihuana terapèutica

El jutge legitima el cultiu de la substància per a l'autoconsum dels socis amb finalitats terapèutiques i la fiscalia recorrerà la sentència

Mig centenar de persones van donar suport a Pàmies abans del judici (esquerra), que es va celebrar al Penal 2 (dreta).

Mig centenar de persones van donar suport a Pàmies abans del judici (esquerra), que es va celebrar al Penal 2 (dreta).LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat penal 2 de Lleida ha absolt l'horticultor de Balaguer Josep Pàmies, acusat de ser el responsable d’una plantació de marihuana. En la sentència feta pública aquest divendres, el tribunal considera que el cultiu de marihuana de Pàmies era compartit per "persones perfectament identificades" i consumidores de la substància "per a l'autoconsum per a finalitats terapèutiques". Segons el jutge, queda acreditat que la quantitat de substància estupefaent era compatible per al consum propi dels socis, sense que s'hagi acreditat "ostentació o promoció del consum a tercers", pel que no veu intenció de tràfic de drogues.

De la seua banda, la fiscalia ha anunciat que recorrerà la sentència. Durant el judici, la fiscal va mantenir que Josep Pàmies, cedint el terreny, era el responsable d’afavorir el consum d’aquestes plantes il·legals, que no hi havia un control, no estaven identificats els responsables i que “l’ús amb finalitats terapèutiques ha d’autoritzar-se, cosa que no passa en aquest cas”.

Pàmies va reiterar que “per a un pagès no hi ha cap planta il·legal, per la qual cosa no em penedeixo de res. La marihuana plantada era per a usos terapèutics i no per traficar. El tabac mata i és legal”.

Els Mossos d'Esquadra van intervenir a les instal·lacions de Josep Pàmies a Balaguer un total de 142 quilos en plantes de marihuana, amb 1,8 quilos de substància estupefaent pròpiament dita. El valor econòmic de les plantes és de 8.300 euros.

tracking